aktuality

Nové digitální setkání dřevozpracujícího průmyslu LIGNA.IN

Dne 27.9.2021 odstartuje LIGNA.Innovation Network
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Dne 27.9.2021 odstartuje s LIGNA.Innovation Network (LIGNA.IN) nové digitální setkání mezinárodní branže dřevozpracujícího průmyslu. Navzdory přetrvávající pandemii koronaviru je tato digitální akce, kombinující výstavu se sérií konferencí a networkingu, přijímána odvětvím velmi pozitivně.

Firmy jako Biesse, Bürkle, Dieffenbacher, Fagus-Grecon Greten, Homag, Hymmen Maschinen- und Anlagenbau, Imos, Institut für Holztechnologie (IHD), LEUCO, Mafell, Minda, SCM, Siemens, Siempelkamp, Spänex, Steinemann, Stela Laxhuber, Weima, Weinig nebo 20-20 se již pro účast rozhodly a na LIGNA.Innovation Network představí zařízení, výrobky a inovace.

Důvod je velmi jasný: „Branže má v roce, kdy se koná veletrh LIGNA, potřebu diskutovat o nových trendech, představit novinky a být ve spojení s ostatními účastníky,“ říká Christian Pfeiffer, Global Director LIGNA & Woodworking Shows, Deutsche Messe, Hannover. „Tam, kde se změní podmínky, musíme společně nalézt nové odpovědi, abychom naše místo oborového setkání – veletrh LIGNA, neustále utvářeli. LIGNA.Innovation Network je ideální příklad takové nové, společně konceptualizované odpovědi.“

Vedle veletrhu a networkingu nabídne dvoudenní konferenční program LIGNA.IN nové formáty pro ještě více možností získávání informací o trendech a navazování nových kontaktů. A proto bude ze studia H´Up v hale 18 z hannoverského výstaviště ze dvou pódií vysílán interaktivní kongresový program, který bude replikovat dvě dobře známé události Ligny – Dřevařský summit pro průmysl primárního zpracování dřeva a LIGNA.Forum pro průmysl druhotného zpracování dřeva.

Dvoudenní konferenční program se obsahově orientuje na stěžejní témata veletrhu LIGNA. Na Dřevařském summitu bude stěžejní téma „Procesové technologie v bio ekonomii”. Během akce LIGNA.Forum bude k hlavním tématům patřit transformace při zpracování dřeva a prefabrikační procesy v dřevovýrobě.

Na programu budou také přednášky, jako například Robotika v dřevozpracujícím a nábytkářském průmyslu či ukázková výroba nábytku pomocí využití techniky RFID[1].

Třetí konferenční den bude probíhat DIPA-Symposium svazu DIPA-Verband na téma povrchových úprav pomocí digitálního tisku (Digital Printing Association). Symposium bude přenášeno jako hybridní událost ze studia H´Up.

[1] Čipy RFID (Radio Frequency Identification nebo-li identifikace na rádiové frekvenci) jsou další generací identifikátorů navržených (nejen) k identifikaci zboží, navazující na systém čárových kódů. Stejně jako čárové kódy slouží k bezkontaktní komunikaci na krátkou vzdálenost. Technologii RFID využívá a vylepšuje novější systém NFC, rozšiřující jejich možnosti a používání. Zdroj: Wikipedia

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina