konštrukcie

Skládací kancelář stále s sebou

Skladaci
Několika jednoduchými pohyby vytvoříme z ploché desky praktické pracoviště pro laptop
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Žijeme ve světě hluboce formovaném mimořádnou situací, která mění naše životní a pracovní zvyklosti tím, že si z domovů vytváříme hybridní prostory, kde musíme zvládat práci i osobní život. Tyto změny znamenají i nový přístup k organizaci činností v obytném prostoru, zvláště tehdy, nebyla-li tato otázka řešena již dříve v rámci zařizování interiéru. V těchto aktuálních situacích, kdy důležitou roli hraje rychlost, mohou pomoci dobré nápady, které fungují okamžitě a bez nutnosti náročné reorganizace bytu. Jedním z konkrétních příkladů je jednoduché skládací a hlavně mobilní pracoviště, které snadno a rychle složíme, uklidíme anebo vezmeme kamkoliv s sebou.

„Skládací kancelář“, jak zní doslovný název tohoto produktu, je pracovní stanice inspirovaná japonskými papírovými skládačkami origami, která umožňuje snadno a rychle přesunout vše, co potřebujeme k práci, z jedné místnosti do druhé nebo z jednoho místa na jiné. Jde o ideální řešení zejména pro sdílené kanceláře, časté střídání pracovišť, home office, delší pracovní cesty apod.

Podstata fungování skládací kanceláře je založena na principu známém pod pojmem „folding systém“. To znamená, že základním konstrukčním materiálem je vrstvená (sendvičová) deska, slepená ze dvou vnějších tenčích vrstev (překližka, MDF apod.), mezi nimiž je vložen tenký flexibilní, ale pevný textilní materiál. Vnější desky se v místech budoucích ohybů proti sobě profrézují frézou 45° až k textilní vrstvě, která se nesmí porušit. Ta pak funguje jako závěs (pant), spojující obě přerušené části desky a umožňující jejich otáčení vůči sobě v rozsahu ±90°.

Tímto způsobem se na CNC obráběcím centru opracuje celá deska dle předem promyšleného návrhu tak, aby ve finále vznikla „skládačka“…

Zobraziť celý článok v eDM 11/2020 >>
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina