aktuality

Zmena na poste generálneho riaditeľa š.p. LESY SR

Tibor Köszeghy (vľavo) a Samuel Vlčan
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Počas prvého mesiaca vo funkcii minister pôdohospodárstva, lesného hospodárstva a spracovania dreva SR JUDr. Samuel Vlčan odvolal z funkcie generálneho riaditeľa š.p. LESY SR Ing. Tomáša Čuku. Podnik viedol od novembra 2020. Od 15. júla 2021 je novým povereným generálnym riaditeľom Ing. Tibor Köszeghy, MPH. Do funkcie ho uviedol v sídle š.p. LESY SR v Banskej Bystrici. Funkciu bude vykonávať do ukončenia riadneho výberového konania na túto pozíciu.

Pri vymenovaní minister JUDr. Samuel Vlčan uviedol, že štátny podnik čaká zásadný proces transformácie, ktorý bolo treba uskutočniť pred mnohými rokmi. Bude ovplyvnený poslaneckým návrhom na prechod štátnych lesov v 3., 4., 5. stupni ochrany do zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva životného prostredia SR. Na čelo podniku prichádza generálny riaditeľ nezaťažený problémami lesného a drevárskeho hospodárstva. Jeho výhodou sú manažérske skúsenosti z iného prostredia.

Ing. Tibor Köszeghy, MPH (* 1964) je absolventom Elektrotechnickej fakulty SVŠT v Bratislave. Vzdelanie si doplnil formou Master of Public Health (MPH) so zameraním na verejné zdravotníctvo na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Pôsobil na viacerých riadiacich postoch v súkromných obchodných spoločnostiach, naposledy (2016 – 19) vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni ako manažér odboru liečby v cudzine.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina