archív aktualít rok 2015

Ocenené dva slovenské študentské projekty dispozičného riešenia drevostavby

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SPSPB 1Prvenstvo pre slovenské školy v 9. ročníku súťaže „Študentské projekty“ získala Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici. Najlepší projekt v Stavbárskej kategórii vypracoval Anton Dvorščík. Návrh „Dispozičné riešenie rodinného domu“ s drevenými prvkami predstavuje možnosti výstavby domu rozčlenené na zóny bývania a relaxu.

V tejto kategórii získal 2. miesto jeho spolužiak Peter Bazala s návrhom „Riešenie podkrovia rodinného domu“.

Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici mala vo finále ešte ďalšiu prácu. Projekt Veroniky Ďuriníkovej v Nábytkárskej kategórii mal názov „Historický nábytok v klasicistickom slohu“ a bola to maturitná štúdia na priblíženie štýlu bývania od polovice 18. do začiatku 19. storočia. Práci s programovaním sa venovala počas celého štúdia. Súťaže „Študentské projekty“, usporiadanej firmou Špinar – software s.r.o. sa zúčastnila už ako druháčka (2013) s projektom „Rekonštrukcia rodinnej drevenice“, práca v Stavbárskej kategórii  skončila na 5. mieste. Úspešnejšia bola práca „Návrh rodinného drevodomu“ (2014), keď získala 2. miesto v Stavbárskej kategórii. Jej tohtoročný projekt sa umiestnil na 9. mieste.

Všetkých účastníkov súťaže zo SPŠ v Považskej Bystrici pripravil učiteľ odborných predmetov Ing. Jozef Behuliak. Zúčastnil sa s 15 žiakmi školy všetkých doterajších ročníkov súťaže od školského roku 1996/97.

Foto hore: Projekt Antona Dvorščíka obsadil v Stavbárskej kategórii 1. miesto

Maturantka Veronika Ďuriníková s učiteľom drevárskych odborných predmetov Ing. Jozefom Behuliakom

SPSPB 2

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina