archív aktualít rok 2013

Obchody jsou zaplavené nábytkem z Číny a Polska. Český nábytek Češi nekupují

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

ASKO nabytek„Obchody u nás jsou zaplavené nábytkem z Číny a Polska. Výhodou je samozřejmě nízká cena. Lidé si ale stěžují, že jde často o nekvalitní a nebezpečné kusy, které příliš dlouho nevydrží.“ Těmito slovy uvedli moderátoři televize Prima reportáž o kvalitě a prodeji českého nábytku v hlavní zpravodajské relaci dne 26.9.2013. Reportáž pak zakončili povzdechem: „Přitom kvalitní české nábytkářské firmy tady jsou. Škoda, že jejich nábytek Češi nekupují.“

Reportáž poukázala na to, že zákazník ve skutečnosti neví, podle čeho se má orientovat, pokud nechce nábytek vybírat jen podle ceny a vzhledu. Známý fakt, že kvalitní nábytek se pozná podle kvalitního zpracování a kvalitních materiálů, poněkud ztrácí na významu v okamžiku, kdy podíl kvalitního nábytku v obchodech klesá a sortiment od českých výrobců je nahrazován levným nekvalitním nábytkem z Číny nebo zemí bývalého Sovětského svazu.

Tento negativní trend se snaží zvrátit Asociace českých nábytkářů např. propagací značky Česká kvalita Nábytek.

Zvýšit účinnost marketingových aktivit českých výrobců kvalitního nábytku a výrazně pomoci ke zviditelnění jejich sortimentu na domácím trhu je rovněž cílem prvního vydání Katalogu výrobců nábytku, který připravuje redakce Dřevařského magazínu ve spolupráci s AČN a Cechem čalouníků a dekoratérů. Více informací o připravovaném Katalogu naleznete na www.drevmag.com.

Celou zmíněnou reportáž TV Prima, odvysílanou téměř na konci zpráv v čase 24:28, můžete shlédnout ZDE.

Ilustrační foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina