archív aktualít rok 2013

Živnostník Olomouckého kraje vyrábí dřevěné hračky

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Josef SykoraV Olomouckém kraji oslovila porotu tradice a inovace. V soutěži GE Money Bank Živnostník roku Olomouckého kraje 2013 se na první pozici umístil Josef Sýkora z Náměště na Hané, který s pomocí celé rodiny vyrábí dřevěné hračky. Spolu s ostatními krajskými finalisty tak postupuje do celorepublikového finále, které se uskuteční 4. prosince v Praze.

Josef Sykora mLásku ke dřevu a řemeslu vnuknul Josefu Sýkorovi již jeho otec, který vyráběl hračky a různé předměty. Josef Sýkora se vyučil dřevomodelářem a ve stopách svého otce úspěšně pokračuje. Za nejtěžší považuje udržet se na trhu, který je zaplaven asijskými výrobky. Stal se držitelem „Hanáckyho stavoskyho glétu“, díky kterému může na svých výrobcích užívat označení „Hanácké vérobek“.

„Pan Sýkora zapojuje do svého podnikání celou rodinu, vyrábí hračky, které jsou kvalitní, jednoduché a rozvíjejí dětské myšlení. Navíc oceňuji to, že propaguje tradiční řemeslnou výrobu,“ řekl k rozhodnutí poroty jeden z porotců Tomáš Gogela ze společnosti GE Money Bank.

Výroba hraček pod hlavičkou DŘEVOS J+M byla u Sýkorů zahájena v roce 1992. Od samého začátku byl kladen velký důraz na kvalitu výroby, a to nejen na výběr vhodných materiálů, ale i na samotné zpracování každého z výrobků. Ty se zaměřují hlavně na rozvoj jemné motoriky, nácviku trpělivosti a rozeznávání barev.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina