aktuality

Výrobca nábytku Javorina má nového majiteľa

Javorina
Popri Petrovi Rokůskovi zostávajú v predstavenstve výrobného družstva Javorina aj jeho doterajší „lodivodi“ Leo Čellár (vpravo) a Slavomír Alžbetkin. Foto: archív Javorina
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Novým majiteľom popredného slovenského výrobcu nábytku z masívneho dreva Javorina v.d. Spišská Belá sa stal lichtenštajnský investičný fond BlueLight.li českého podnikateľa Petra Rokůska.

Petr Rokůsek je zakladateľom inovatívnej energetickej spoločnosti Nano Energies, ktorá od roku 2008 obchoduje na spotových trhoch so zelenou energiou. S nábytkom od Javoriny má niekoľkoročnú pozitívnu osobnú skúsenosť, keďže si ním zariadil svoj byt. Verí v potenciál a ekologickú udržateľnosť výroby nábytku z masívneho dreva, ktorú chce zefektívniť investovaním do najmodernejších technológií. Uvažuje s vybudovaním systému decentralizovaných výrobných prevádzok vo vybraných európskych krajinách, kde sa bude nábytok vyrábať z kvalitnej lokálnej suroviny.

Od roku 2019 bola Javorina súčasťou skupiny Premium Design Group, ktorá je silnou značkou na poli vyššieho a luxusného segmentu interiérového dizajnu. V uplynulom roku dosiahla Javorina obrat 3,3 milióna eur. Popri Petrovi Rokůskovi zostávajú v predstavenstve výrobného družstva aj jeho doterajší „lodivodi“ Leo Čellár a Slavomír Alžbetkin.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina