aktuality

Nábytkem roku 2020 se stala kolekce „CUBIX“

Nábytkem roku 2020 se stala kolekce „CUBIX“
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V důsledku současné situace spojené s koronavirovou pandemií nebyl ve čtvrtek 26. 3. 2020 na výstavišti PVA EXPO v Praze – Letňanech zahájen mezinárodní veletrh nábytku a interiérů FOR INTERIOR – jaro. Tím zákonitě neproběhla ani obvyklá tisková konference Asociace českých nábytkářů (AČN), na níž mělo kromě jiného dojít k vyhlášení výsledků 11. ročníku prestižního ocenění NÁBYTEK ROKU 2020. Z uvedeného důvodu AČN výsledky zveřejnila formou tiskové zprávy s tím, že udělená ocenění budou firmám předána na některé z později plánovaných oborových akcí.

Ocenění tradičně podpořila řada významných partnerů v čele s akciovou společností ABF a dále pak Blum s.r.o., Démos trade a.s., Dřevozpracující družstvo Lukavec, EGGER CZ s.r.o., Hettich ČR k.s., Kili s.r.o., KRONOSPAN CR spol. s r.o., REHAU s.r.o., ŠPINAR – software s.r.o. a MA-DONA s.r.o. Mediálním partnerem ocenění je Dřevařský magazín.

Přihlášené výrobky hodnotila pětičlenná komise, tvořená nezávislými odborníky, z hlediska funkčnosti, bezpečnosti, estetiky, vhodnosti konstrukce a použitého materiálu. Její doporučení schvalovalo představenstvo AČN.

Za vítězný výrobek s titulem Nábytek roku 2020 komise určila kolekci „CUBIX“ (dvou a třímístná sedačka, křeslo a stolek) od výrobní společnosti RIM CZ s.r.o., jejíž design vytvořil rakouský designér Kai Stania. Podle hodnotitelské komise vyniká velmi sofistikovaným zpracováním tématu, který je přítomný v oblasti designu sezení již od 30. let minulého století. Minimalistické pojetí naprosto přesných exaktních geometrických tvarů čalounění, posazených na jednoduché kovové podnoži, je vyváženou kompozicí hmot, odpovídající na současné pojetí špičkového interiéru pracovního prostoru.

Kromě vítěze hodnotitelská komise vybrala ještě dalších šest výrobků, které považuje za mimořádně zdařilé. Toto ocenění získaly:
• kolekce čalouněných křesel „MANTA“, výrobce FORM, spol. s r.o., design Marek Šimunský,
• židle „FUNGHI“, výrobce LD SEATING s.r.o., design Filip Streit,
• kolekce křesílek a podnožek „OVAL“, mminterier Luhačovice, design Boris Klimek, Lenka Damová,
• židle „TRES, výrobce SITUS furniture s.r.o., design Petr Šebela,
• křeslo „GINGER“, výrobce TON a.s., design studio YONOH (ES),
• věšák „LOGS“, výrobce TON a.s., design studio BÜRO FAMOS (DE).
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina