aktuality

IKEA dosáhla růstu maloobchodních tržeb o 5%

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Společnost Ingka Group oznámila celkové tržby za finanční rok 2019, které činily 36,7 miliardy euro. S úpravou zohledňující změny kurzů byl zaznamenán nárůst tržeb o 5 %.

V letošním roce společnost uskutečnila řadu investic, včetně otevření nových obchodních domů IKEA ve velkých městech, posílení sítě pro doručování zboží, urychlení investic do obnovitelných zdrojů energie a digitálního rozvoje.

Návštěvnost IKEA zůstává na vysoké úrovni. Do obchodních domů IKEA zavítalo v minulém finančním roce 839 milionů lidí. Internetové stránky IKEA zaznamenaly 10% růst návštěvnosti, což celkově představovalo téměř 2,6 miliardy návštěv. Kromě toho se meziročně zvýšily také on-line tržby o 46 % a nyní tvoří kolem 11 % z celkových tržeb. Jak společnost roste, je odhodlána posílit svůj pozitivní dopad na lidi a planetu a učinit z trvalé udržitelnosti prioritu ve své každodenní práci.

Společnost Ingka Group se neustále snaží hledat nové způsoby, jak co nejlépe reagovat na potřeby zákazníků IKEA. V průběhu roku společnost otevřela 7 tradičních obchodních domů, 11 menších obchodních domů IKEA a plánovací studia ve velkých městech, jako jsou Moskva, New York, Paříž a Londýn. V plánu je také výstavba dalších obchodních domů v Kodani, Šanghaji a Tokiu. Společnost spustila novou aplikaci IKEA, která zákazníkům usnadňuje vyhledávání a nákup výrobků IKEA, kdykoli a kdekoli budou chtít.

Ingka Group získala 49 % společnosti na instalaci kuchyní Traemand. Investiční část společnosti Ingka Group – Ingka Investments – mimo jiné letos provedla několik menšinových investic do společností, jako jsou Optoro, Ori, LivSpace a Retour Matras. Nedávno společnost oznámila, že zrychlila své investice do obnovitelné energie a bude produkovat tolik obnovitelné energie, kolik spotřebuje ve svých provozech, čímž překročí svůj cíl pro rok 2020.

Vlastník konceptu IKEA a celosvětový držitel licence, společnost Inter IKEA Systems B.V., také oznámil celkové maloobchodní tržby IKEA 12 franšízových společností ve výši 41,3 miliardy eur.

IKEA Česká republika

„Na českém trhu očekáváme 4% růst. Víme, že pro naše zákazníky je důležité, aby IKEA byla ještě dostupnější, a to nejen prostřednictvím našich obchodních domů, ale také online, i proto se maximálně soustředíme na jejich potřeby. Během finančního roku jsme v IKEA Česká republika přivítali více jak 10,1 milionů zákazníků. Registrujeme také zvýšenou návštěvnost na internetových stránkách o 5 % na celých 36,2 milionů návštěvníků, což jen potvrzuje rostoucí zájem o nákupy on-line. Také přibližně 7 % prodejů bylo uskutečněno on-line. Zákazník je pro nás středem všeho co děláme, i proto se cítíme obzvlášť poctěni tím, že jsme se v průběhu roku 2019 stali již pošesté absolutním vítězem soutěže Obchodník roku,“ říká Mounia El Hilali Acherkouk Yakhlef, generální ředitelka pro Českou republiku, Maďarsko a Slovensko.

Od minulého měsíce IKEA Česká republika také rozšířila své služby pro zákazníky. Nově vyjde doprava v rámci on-line objednávek do 30 kg na jednotnou cenu 300 Kč. Na podmínkách spolupráce se IKEA Česká republika dohodla se společností PPL.

Služba bude při nákupu on-line vybrána automaticky. Zákazník si může nechat poslat balík na jím zvolenou adresu nebo na výdejní místo v České republice spravované společností PPL.

 „Na základě zkušeností z Maďarska očekáváme, že podíl on-line objednávek do 30 kg bude tvořit více než 40 %,“ říká Anna Rumianová, Country Customer Manager v IKEA Česká republika.

Ilustrační foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina