aktuality

Salon dřevostaveb 2019 jede dál!

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pořadatelé veletrhu Dřevostavby udělali svým rozhodnutím o jeho zrušení v roce 2019 nečekanou „čáru přes rozpočet“ také organizátorům některých dnes již tradičních doprovodných programů. Jedním z nich je populární Salon dřevostaveb, který zviditelňuje kvalitní českou architekturu ze dřeva a v průběhu uplynulých let se vyvinul v ucelenou přehlídku moderní dřevěné architektury u nás.

Příznivci a zájemci o „dřevěné stavění“ ale o plánovanou přehlídku a avizovaný odborný program nepřijdou. Po zrušení veletrh Dřevostavby zůstává hlavním těžištěm letošního Salonu dřevostaveb Centrum architektury a městského plánování (CAMP), Vyšehradská 51, Praha 2. S přednáškou o návrhu a výstavbě komplexu HoHo Wien tam v pátek 8.2. v 19:00 vystoupí jeden z autorů architekt Oliver Sterl z vídeňské architektonické kanceláře RLP. S úvodními prezentacemi k tématu vícepodlažních a veřejných staveb ze dřeva vystoupí architekti Pavel Horák, ředitel Salonu dřevostaveb v ČR, a Ľubica Fábri, ředitelka Salonu dřevostaveb v SR. V diskusní části akce se k přednášejícím přidají další zajímaví hosté, přední odborníci z oboru realizace dřevostaveb v ČR a SR. Vstup na akci je zdarma, je však nutné se registrovat na GoOut. Registrace budou spuštěny 15.1. na www.salondrevostaveb.cz.

O víkendu 9. a 10.2. pak budou moci zájemci zavítat do unikátního industriálního prostoru v pražských Holešovicích (nedaleko původně plánovaného veletrhu Dřevostavby). Tam bude po oba dva dny probíhat Mozaika dřevostaveb, do které se v sobotu zapojí další zahraniční hosté a v sobotu večer se návštěvníci mohou těšit na tradiční večírek Salonu dřevostaveb, který bývá ideální příležitostí pro obohacující networking.

Na Slovensku se průběh Salonu dřevostaveb 2019 zatím nemění. Vernisáž v Bratislavě proběhne 6.3. v Rakouském kulturním fóru. Součástí vernisáže bude přednáškový program. Výstavu bude možné v Rakouském kulturním fóru shlédnout od 4. do 23.3. Salon se představí i na veletrhu CONECO 2019 v Bratislavě, a to od 27. do 30.3.

Vyjádření ředitele Salonu dřevostaveb Pavla Horáka k aktuální situaci v souvislosti se zrušením veletrhu Dřevostavby 2019.

Foto: Salon 2018

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina