aktuality

Valné zhromaždenie drevárov a nábytkárov

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Počas víkendu 23. – 24. 11. 2018 sa v hoteli PATRIA na Štrbskom Plese uskutočnilo riadne valné zhromaždenie Zväzu spracovateľov dreva SR (ZSD SR). Takmer 50 členských spoločností hodnotilo svoju prácu a aktivity počas uplynulého roka a využili príležitosť, okrem nevyhnutných dokumentov – rozpočet, správa o hospodárení, správa dozornej rady – diskutovať o úlohách, ktoré by ZSD SR posunuli k efektívnejšej a viditeľnejšej činnosti aj v nasledujúcom období.

Okrem iného prijali aj úlohy a priority, ktorým sa bude venovať činnosť ZSD SR a Predstavenstvo ZSD SR bude pravidelne dávať odpočet členskej základni.

•    Kampaň Viac dreva do života + PR aktivity, ktoré budú využívať núkajúce sa príležitosti na (väčšinou domácich) výstavách a veľtrhoch, na ktorých sa ZSD SR zúčastňuje (Nábytok a bývanie Nitra, CONECO Bratislava, LIGNUMEXPO – LES Nitra, MODDOM Bratislava).
•    Pripomienkovať zákony a opatrenia týkajúce sa podnikateľských aktivít členov ZSD SR.
•    Realizovať spoločné nákupy vybraných materiálov a služieb. Je potrebné zintenzívniť využívanie existujúcich vzájomných benefitov, ako aj informovanie o možnostiach zavedených na motiváciu na zvýšenie absolútnej zľavy pre členské spoločnosti (nákup PHM, systém vzájomných benefitov a pod.). Chceme zmonitorovať možnosti tzv. „vernostnej karty ZSD SR“, ktorá by zamestnancom členských spoločností poskytla možný benefit pri nákupe u členských spoločností ZSD SR.
•    Rozšíriť členskú základňu o minimálne 20 %
•    Organizovať tematické konferencie a semináre, spoločné výstavy a zahraničné misie – minimálne raz do roka.
•    Podporovať aktivity na skvalitnenie odborného vzdelávania, vedy a výskumu.

ZSD SR bude venovať zvýšenú pozornosť zintenzívneniu spolupráce so strednými odbornými školami, ktoré v rámci systému duálneho vzdelávania vychovávajú budúce odborné kádre pre členské spoločnosti. Účastníci valného zhromaždenia prijali aj podporné stanovisko k iniciatíve Slovenskej lesníckej komory a poslali ho účastníkom zhromaždenia „Zelené kvapka krvi za zdravý les“ ako výraz pripojenia sa k navrhovanej Deklarácii účastníkov.

Intenzívne dvojdňové rokovanie vyvrcholilo tradičným bowlingovým turnajom o Putovný pohár prezidenta ZSD SR, ktorý po trojročnej hegemónii Sekcie drevostavieb tentoraz získala Nábytkárska sekcia ZSD SR.

Zdroj: TS ZSD SR
Foto: PhDr. Peter Zemaník

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina