archív aktualít rok 2015

Společnost Den Braven rozšířila výrobní závod v Přerově

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

DenBraven Prerov newSpolečnost Den Braven Czech and Slovak, vyrábějící stavební chemii, nově otevřela rozšířený výrobní závod v Přerově. Rodinná firma si od rozšíření výrobních kapacit slibuje posílení postavení na českém trhu a zároveň také pokračování expanze na evropské trhy.

Společnost v roce 2014 vykázala obrat přesahující 1,2 miliardy korun, ten by měl v návaznosti na rozšíření výroby dále růst. „Rozšíření výrobního závodu v Přerově souviselo s poptávkou, která výrazně převyšovala naše kapacity. Do rozšíření přerovského závodu jsme investovali 80 milionů korun, čímž se nám podaří v následujících letech zdvojnásobit produkci,“ vysvětluje Miroslav Mohyla, jednatel společnosti Den Braven production, která je dceřinou společností Den Braven Czech and Slovak a stará se o výrobu produktů.

„Od nových výrobních kapacit si slibujeme především posílení exportu našich produktů do okolních zemí, což bude mít zásadní vliv na růst celé společnosti,“ doplňuje majitel a generální ředitel Den Braven Czech and Slovak Marcel Rys.

Přerovský výrobní závod se zaměřuje především na produkci sypkých směsí, hydroizolací a disperzních příměsí a penetrací. Součástí závodu je také testovací a vývojová laboratoř, která pomáhá vyvíjet nové produkty, zkvalitňovat ty současné a garantovat výstupní kvalitu produkce. „V závodu vznikne několik desítek nových pracovních pozic. I v rámci stavby jsme ovšem mysleli na podporu regionu, ve kterém působíme. Jak stavební práce, tak i dodávky technologie byly realizovány výhradně firmami z regionu Zlínska a Olomoucka, které mají dlouholeté zkušenosti s takto složitými technologickými celky,“ uvádí Miroslav Mohyla.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina