archív aktualít rok 2013

NIS – lexikon odborných informací nejen pro nábytkáře

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

logo NISNa Mendelově univerzitě v Brně vznikl unikátní projekt – Nábytkářský informační systém (NIS). Rozsáhlý webový portál je encyklopedií nábytku, jejímž cílem je vytvořit podporu vývoje v malých a středních podnicích, které nemají zdroje pro vlastní inovační aktivity. Dále je určen pro všechny nábytkáře, studenty, techniky i laiky, kteří hledají informace v oblasti pravidel tvorby, konstrukce, výroby či prodeje nábytku a o podmínkách jeho použití.

Jsou zde např. zásadní informace o požadavcích na nábytek, zpracované do přehledné formy umístěné na běžně dostupném médiu. Odpadá tak časově náročné hledání často obtížně dostupných informací v různých písemných materiálech zejména v oblasti normativních a legislativních kritérií či vyhláškách, publikacích i periodicích.

Autoři portálu www.n-i-s.cz na Ústavu nábytku, designu a bydlení pod vedením Doc. Dr. Ing. Petra Bruneckého vynaložili několik let práce, aby vytvořili veřejně přístupné fórum, které obsahuje velikou sumu informací z oboru nábytek zaměřených na kvalitativní znaky, provedení, rozměry, antropometrii, oblast výroby, výzkum a aktuality z oboru, ale i na komerční informace o firmách a lidech v tomto průmyslovém odvětví.

Dřevařský magazín je mediálním partnerem NIS, a proto se do něho snadno a rychle dostanete také pomocí přímého odkazu na portálu www.drevmag.com.

Projekt vznikl za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci s programátory INT, s.r.o., za pomoci firem NADOP-VÝROBA NÁBYTKU, a.s., Wiesner-Hager Bohemia spol. s r.o. a podpory Asociace českých nábytkářů.

Podrobnější informace o NIS najdete v článku uveřejněném v DM 10/2013.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina