archív aktualít rok 2013

WOOD-TEC 2013: Nálada trhu se konečně zlepšila

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

WT Tekma mJiž na konci předposledního dne 13. ročníku mezinárodního veletrhu pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl WOOD-TEC bylo z optimistické nálady „unavených“ vystavovatelů zřejmé, že veletrh naplnil jejich očekávání. Během posledního dne nám tuto domněnku většina z nich potvrdila.

Letošního Wood-Tecu se během čtyř dnů jeho konání (22. – 25.10.) zúčastnilo téměř 400 firem a zastoupených světových značek z 18 zemí. Oproti předchozímu ročníku došlo tedy k poklesu počtu vystavovatelů (477 v roce 2011) i zastoupených zemí (22). Na kvalitě mu to ale neubralo. Vystavovatelé byli na očekávanou pozitivní náladu trhu dobře připraveni a představili poměrně velké množství zajímavých novinek.

Veletrh podle předběžných výsledků navštívilo přes 12 000 odborných návštěvníků, kteří přijeli z 18 zemí. Potěšující zprávou je zejména to, že více než 70 % zahraničních návštěvníků bylo ze Slovenska. Na významný podíl slovenských hostů nás v průběhu konání veletrhu upozornili i samotní vystavovatelé. Konstatovali rovněž, že se markantně změnil nákupní apetit návštěvníků. Zatímco předloni se většina z nich přišla spíše podívat, co je nového, letos přicházeli se záměrem investovat. A jestliže v posledních dvou letech investovali, tak spíše do menších strojů a jednodušších technologií, naopak letos se zajímali většinou o stroje vyšších kategorií.

Veletrh WOOD-TEC tak potvrdil své prestižní postavení mezi veletrhy v oboru dřevozpracujícího a nábytkářského průmyslu ve střední a východní Evropě a vysokou odbornost a kvalitu. Stejně jako na minulém ročníku se zde i letos prezentovali všichni klíčoví vystavovatelé, jako je Felder, Houfek, Pilart, Rojek, Panas, Asamer, Italcomma, Epimex a další. Z oblasti nábytkářského průmyslu pak nechyběly firmy jako např. Adler, Blum, Egger, Hettich, Hranipex, Sherwin-Williams a další.

Více podrobností o letošním veletrhu WOOD-TEC se můžete dočíst v DM 12/2013.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina