archív aktualít rok 2013

Křest nové knihy o metodologii designu

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Kniha PelclPublikace „Design: Od myšlenky k realizaci“, kterou vydává Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze, je mezinárodním projektem, unikátním zdrojem informací o profesi designéra. Kniha přibližuje práce designérů z 12 zemí v 8 tématických kapitolách. Produkty – Nábytek – Svítidla – Průmyslový design – Sklo – Porcelán – Digitální technologie – Materiály.

Ke spolupráci na publikaci oslovil Jiří Pelcl významné praktikující designéry ze šesti zemí, kteří koncipovali jednotlivé kapitoly a vybrali práce designérů v příslušných oborech. Vybrané projekty jsou výjimečné svým přístupem a zahrnují široké spektrum zpracovávaných úkolů.

Cílem publikace je ukázat pracovní postupy designérů v různých oborech, u jednotlivých projektů jsou prezentovány skicy, modely a přípravné práce s komentářem jejich autorů. Projekty osvětlují metody práce, jak designér zpracovává konkrétní zadání, jaká je cesta od první ideje, od prvního prototypu ke konečné realizaci výrobku.

Kniha zahrnuje tvorbu od mladých začínajících designérů až po renomované, jakými jsou Alberto Meda, Ingo Maurer nebo Ross Lovegrove. Celkově je na stránkách představeno více než čtyřicet designérů s důrazem na návrháře ze zemí východní Evropy. Jiřímu Pelclovi dlouhodobě chyběla publikace orientovaná na tuto oblast, která je zřídka kdy mapována. Součástí publikace je seznam předních evropských škol s výukou designu a seznam muzeí se sbírkami designu. Autorem předmluvy je význačný britský teoretik designu Jonathan Woodham.

Publikace je určena pro mladé začínající tvůrce – studenty, pracovníky ve vývoji a marketingu a pro širokou laickou veřejnost zajímající se o fenomén designu.

Křest knihy proběhne v pátek 8.2.2013 od 18:00 v Holport – Lasvit Showroom, Komunardů 32, Praha 7.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina