archív aktualít rok 2013

Situace na zahraničních trzích s dřívím

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Rezivo1Ve IV. kvartálu roku 2012 zaznamenalo světové hospodářské klima mírný pokles vývoje nejen ve střední a západní Evropě, ale také v Severní Americe a Asii. Podle hospodářských expertů si pouze Německo zachovalo stabilní až mírně rostoucí ekonomický vývoj.

Ve stavebnictví došlo během IV. kvartálu postupně k mírnému zotavení a podle předpovědí expertů by pozitivní vývoj v tomto sektoru mohl pokračovat i v roce 2013. Poměrně velký potenciál by měl být v USA, kde došlo ke konci minulého roku k uzavření řady pilařských závodů, což by pro Evropu podle předpokladů mohlo znamenat zvýšení vývozu řeziva na americké trhy. Paralelně se zvyšuje také spotřeba řeziva na trzích s Čínou.

Německý pilařský průmysl zakončil rok 2012 negativním výsledkem: 54% pilařských závodů muselo redukovat pořez, některé další byly nuceny zastavit výrobu. Největšími problémy jsou podle informací německých pilařů příliš vysoké náklady na surovinu, snížená konkurenceschopnost na trzích s řezivem a pokles odbytu, který byl způsoben především situací v jižní Evropě.

Zdroje: www.timber-online.net, www.baysf.de

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina