archív aktualít rok 2011

Kanadské sruby na veletrhu FOR WOOD

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Nott1Hlavním tématem 7. ročníku veletrhu FOR WOOD (který se uskuteční 8. – 11. února 2012 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech) budou masivní dřevostavby – sruby, roubenky a vrstvené masivní dřevo (CLT). Tato témata budou prostupovat celým veletrhem a také doprovodným programem. Ten zpestří zejména účast rodilého kanaďana a stavitele srubů Dereka Notta.

„Používáme pro stavbu velice kvalitní dřevo ze zimního kácení a jsme pyšní na to, že stavíme ekologicky nezávadně a z obnovitelných přírodních zdrojů,“ říká Derek Nott, který již několik let působí v ČR v oblasti dřevostaveb. „Chceme se přiblížit našim cílovým zákazníkům a změnit jejich myšlení v oblasti srubů. Ty totiž nejsou rozhodně jen zimním a letním sídlem, ale plnohodnotným obytným prostorem,“ doplňuje Nott.

Nott2Dřevěné sruby, které buduje Nott, jsou energeticky nenáročné, počasí odolné a zvukově těsné. „Buduji dřevěné sruby nejstarším způsobem a to je ‚full scribe‘, což znamená přesné orýsování stromů jednoho po druhém a přesného zasazení do sebe. Tím jsou naše domy odolné proti počasí, pronikání vzduchu i zvuku,“ doplňuje největší přednosti srubů Nott.

V rámci doprovodného programu veletrhu dojde také k představení všech projektů přihlášených do soutěže Dřevěná stavba roku 2011. Dalším bodem programu bude seminář „Jak se žije v dřevostavbě“. O své zážitky a zkušenosti se podělí i ti, kteří dnes v dřevostavbě bydlí a obeznámí návštěvníky s tím, jak se v dnešní době v takové roubence či srubu vlastně žije. K dispozici bude i poradenské centrum pro případné zájemce o stavbu těchto zajímavých budov. Zároveň se formou přednášek mohou návštěvníci dozvědět zajímavé tipy a informace o tom, jaké materiály a technologie jsou pro stavbu nejvhodnější, a kterým by se naopak měli vyhnout.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina