archív aktualít rok 2011

Budoucí čalouníci změřili své dovednosti

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Calounici1Sedm dvoučlenných družstev žáků oboru vzdělávání čalouník mělo příležitost porovnat úroveň svých odborných znalostí a praktických dovedností na 1. ročníku Mistrovství ČR s mezinárodní účastí, které se uskutečnilo 25.11.2011 na brněnském Výstavišti u příležitosti Veletrhu středních škol. Soutěž odborných dovedností pořádal Cech čalouníků a dekoratérů ve spolupráci se SOŠ a SOU stavebním Brno – Bosonohy a Jihomoravským krajem.

Prvního ročníku mistrovství se zúčastnila družstva ze šesti českých a jedné slovenské školy. Pod dohledem členů hodnoticí poroty a za nemalého zájmu nejen ze strany pedagogického doprovodu, ale i návštěvníků veletrhu a zástupců prezentujících se škol zhotovovali čalounění sedáku o rozměru 505 x 310 mm pro dřevěnou čtyřnohou podnožku – sedačku.

Slavnostní vyhlášení výsledků a předávání cen proběhlo po ukončení soutěže za přítomnosti náměstka hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast školství Ing. Stanislava Juránka, zástupců sponzorské organizace, Cechu čalouníků a dekoratérů, organizátorů, pedagogického dozoru a všech soutěžících. První místo vybojovali žáci SOŠ a SOU stavebního Brno – Bosonohy Barbora Papežová a Radek Havlíček, na druhé pozici se umístili Lukáš Sekáč a František Pecka ze SOU nábytkářského a Střední odborné školy Liberec a třetí příčku obsadily Helena BarkociováAnetou Cvoreňovou ze Střední odborné školy Litvínov – Hamr. Všechna tři družstva vedle pohárů a věcných cen získala také cenu hlavního mediálního partnera soutěže, roční předplatné časopisu Dřevařský magazín. Pohár a věcné ceny obdrželo také jediné slovenské družstvo (Lenka Murčová a Miroslav Grešák, SOŠ drevárska Krásno nad Kysucou), které se v celkovém pořadí umístilo na čtvrté pozici.

Součástí slavnostního ceremoniálu bylo také předání zhotovených výrobků dětskému domovu z Vranova. Sedm čalouněných sedaček z rukou Ing. Stanislava Juránka symbolicky převzal ředitel domova Mgr. Petr Jůza.

Calounici2

Foto: Vítězná družstva 1. ročníku Mistrovství ČR s mezinárodní účastí žáků oboru vzdělávání čalouník (zleva: 1. SOŠ a SOU stavební Brno – Bosonohy,2.  SOU nábytkářské a Střední odborná škola Liberec, 3. Střední odborná škola Litvínov – Hamr)
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina