archív aktualít rok 2011

Podporované zahraniční veletrhy v roce 2012

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Vystavy_iSaloniMinisterstvo průmyslu a obchodu (MPO) zveřejnilo seznam podporovaných zahraničních veletrhů konaných v roce 2012. České firmy, které podporu využijí, se jich budou moct zúčastnit formou buď oficiální účasti na společném stánku, nebo individuální prezentace na kterémkoliv místě v rámci veletrhu.

Celkem se jedná o více než 80 světových výstav a veletrhů. Pro dřevozpracující a nábytkářský rezort byly vytipovány Maison et Objet v Paříži (nábytek a bytové doplňky), Salone Internazionale del Mobile v Miláně (nábytek, interiéry, design), 100% Design v Londýně (nábytek, interiéry, design) nebo CONECO v Bratislavě (stavebnictví). Naopak mezi podporovanými veletrhy nejsou takové akce, jako je např. IMM v Kolíně nad Rýnem či další významné nábytkářské veletrhy. Seznam podpořených akcí přitom podle MPO přesně vychází z poptávky a potřeb českých exportérů, kteří ho pomáhali vytvářet v rámci konzultací MPO se subjekty reprezentujícími českou podnikatelskou sféru, jako jsou oborové asociace, svazy apod. Podle tohoto vyjádření to vypadá, že čeští nábytkáři nemají o podporovanou účast na důležitých zahraničních veletrzích zájem. Tento fakt nám potvrdil i Tomáš Lukeš, tajemník Asociace českých nábytkářů (AČN), která se v minulosti v této oblasti rovněž angažovala. Letos ale pro nezájem svých členů o zařazení zahraničních nábytkářských veletrhů do seznamu podporovaných akcí nežádala. „Finanční podpora je svázána řadou podmínek, které firmy nemají zájem naplňovat. Vystavování na společném stánku, kde jsou vedle sebe konkurující si firmy bývá problém. Za těchto okolností je těžké dát dohromady stánek s 10 nebo 15 firmami. Potom je tam povinná publicita, s tím také mají některé firmy potíž. Když to celé sečteme, je to hodně práce a peněz na podporu relativně málo. Je tedy otázka, jestli se to vyplatí,“ uvedl Lukeš.

Informace o možnostech a podmínkách účasti, stejně jako kompletní seznamy veletrhů jsou k dispozici na stránkách MPO a Hospodářské komory ČR.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina