aktuality

Skupina TECHO má za sebou jeden z historicky nejúspěšnějších roků

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Hrubý zisk skupiny TECHO přesáhl v minulém roce 91 milionů korun. Jedná se tak o téměř 12% meziroční nárůst. Firmě se daří zvyšovat ziskovost zakázek a v roce 2018 dosáhla obratu 2,6 miliardy korun.

Přes 60 % obratu je realizováno na zahraničních trzích, klíčová je převážně oblast Evropské unie. „Skupina se dlouhodobě specializuje na poskytování služeb pro globální zákazníky, především v oblasti EMEA (Evropa, Střední východ, Afrika). Většinu našich klientů získáváme z globálních firem, kterým jsme schopni poskytovat naprosto plnohodnotný servis kdekoli na světě. Navíc v poslední dekádě rozšiřujeme svou působnost i v Africe a Asii a v loňském roce jsme udělali výrazný krok i do Střední a Jižní Ameriky,“ říká obchodní ředitel firmy TECHO Petr Hampl.

V roce 2018 si TECHO připsalo do svého exportního seznamu další unikátní země, jako je Laos a Papua-Nová Guinea, kam dodalo investiční celky v hodnotě milionů dolarů. Dále skupina dodala výrobky do Mexika, Ekvádoru, Singapuru, na Taiwan a do dalších států. Mezi největší zakázky firmy za minulý rok patří například realizace projektu luxusního designového resortu ZURI Zanzibar.

Vyplatila se rovněž sázka na Afriku. „V současné době jsme jedna z mála firem v oboru vybavování interiérů, která je schopna dodávat do více než 36 z celkových 53 afrických zemí, a dál pracujeme na rozšíření partnerské sítě. Úspěch je postaven na dlouho budovaném know-how, a především na skvělém týmu odborníků,“ uvádí Petr Hampl.

Firma zahájila přechod k automatizaci výroby, od které si slibuje úsporu nákladů, flexibilitu a vyšší kvalitu. V nejbližších letech bude do reorganizace celé produkce investovat řádově desítky milionů korun. Významná část investic půjde také na minimalizaci dopadů na životní prostředí.

Zdroj: TECHO

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina