aktuality

Lounge křeslo Chips od Lucie Koldové získalo cenu Good Design

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Lounge křeslo Chips, které v tomto roce pro TON navrhla česká designérka Lucie Koldová, upoutalo porotu 68. ročníku soutěže Good Design. Ta mu v první polovině prosince udělila titul Winner.

„Novinka bodovala už během pražské přehlídky Designblok, kde ji odborná porota vybrala za Nejlepší nový nábytek. Během listopadu pak Chips získal i titul German Desing Award 2019 Winner,“ popsal dosavadní úspěchy Jan Juza, ředitel marketingu TON. Nyní k nim přibylo i ocenění Good Design, které organizuje The Chicago Athenaeum ve spolupráci s Evropským střediskem pro architekturu, umění, design a urbanistické studie. Letos se o něj kromě Chipsu ucházel rekordní počet produktů a grafických prací ze 47 zemí světa. Nejstarší a celosvětově nejuznávanější titul se uděluje od roku 1950.

Produkt byl prvně vyvinut jen jako prototyp pro koncept Das Haus na imm cologne 2018. TON se jej však rozhodl dopracovat po funkční stránce a jeho finální verzi i s taburetem představil na Salone del Mobile. „Chips se během ledna, poprvé jako finální produkt, podívá zase na výstavu IMM. Na ni hned navazuje ještě pařížský Maison et Objet, kde se bude značka na samostatném stánku prezentovat vůbec poprvé,“ doplnil Juza.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina