aktuality

Dizajn hračiek, kde prevláda drevo

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Do súťaže XXI. ročníka Etudy z dreva – Drevená hračka prihlásili zo stredných škôl v SR a ČR 72 produktov. Všetky zaradili do II. kategórie – originály, prototypy a modely.

Súťažiaci boli zo siedmich stredných škôl: ŠUP Ružomberok, Súkromná ŠUP J. Vydru Bratislava, Súkromná ŠUP Žilina, SOŠ drevárska Zvolen, Stredná škola priemyselná a umelecká Opava (ČR), SOŠ lesnícka Bijacovce, SOŠ lesnícka Prakovce. Z prihlásených prác zostavili rovnomennú výstavu Etudy z dreva 2020, otvorená je v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene od 19. februára do 15. marca 2020.

Všetky 3 ceny udelené organizátorom súťaže a výstavy LDM putujú do Súkromnej Školy umeleckého priemyslu Josefa Vydru Bratislava za detské odrážadlá. Udelili dve 1. ceny, ktoré získala Barbora Brčiaková a Nina Tesáriková, 3. cenu dostala Daniela Pužárová za hojdacieho koníka.

Odborná porota, ktorú viedol prof. Ing. Štefan Schneider, PhD., udelila aj tri Čestné uznania tvorcom: Kamila Bennová – Stredná škola priemyselná a umelecká Opava (jediné ocenenie pre školu z ČR vyjadril „Proměnlivý hamburgr“ formou kreatívneho skladania drevenej hračky podľa chuti detí), Lea Nagyová – Súkromná ŠUP Žilina a Adam Kalmár – SOŠ drevárska Zvolen.

Cenu ZSD SR získala žiačka SOŠ drevárskej Zvolen Adriana Longauerová za hračku “Koza na kolieskach Dojka“.

Cenu primátorky Zvolena dostal Lukáš Dvořáček – ŠUP Ružomberok.

Foto: Marek Vanga
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina