aktuality školy

Byl vyhlášen nejlepší Studentský projekt 2023/2024

Studentske projekty
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Čtrnáctý ročník soutěže Studentské projekty 2023/2024 v programu TurboCAD pořádanou firmou ŠPINAR – software s.r.o. přinesl větší počet přihlášených škol a projektů než v minulém ročníku. Celkem se do soutěže přihlásilo 17 škol z České a Slovenské republiky. Po splnění podmínek soutěže se do finále dostalo celkově 21 projektů, ze kterých odborná porota složená ze zástupců vysokých, středních a odborných škol a odborníků z praxe vyhodnotila 3 nejúspěšnější projekty a udělila i ceny v dalších kategoriích.

Nejlepší umístění a celkové prvenství v soutěži projektů zpracovaných v programu TurboCAD získal stavební a dřevařský projekt studenta Patrika Vlčka ze Střední školy stavební a dřevozpracující Ostrava – Zábřeh.

Druhé místo v celkovém hodnocení získal student Martin Kocanda ze Střední školy dopravy, obchodu a služeb v Moravském Krumlově a student Michal Treibel ze Stredné odborné školy sv. Jozefa Robotníka v Žilině.

Třetí místo v celkovém hodnocení získaly dva nábytkářské projekty (a v kategorii nábytku první místo) studentka Martina Jehlářová ze Střední školy nábytkářské a obchodní z Bystřice pod Hostýnem a student Jakub Dobrovič ze Střední uměleckoprůmyslové školy hudebních nástrojů a nábytku v Hradci Králové.

Druhé místo v kategorii nábytku získal projekt Jany Hrdinové ze Střední školy řemeslné v Jaroměři (v celkovém hodnocení se umístila na čtvrté příčce).

Třetí místo v kategorii nábytku získal projekt studentky Zuzany Filipi ze Střední odborné školy stavebních řemesel Brno – Bosonohy (v celkovém hodnocení se umístila na páté příčce).

Předsedou odborné poroty byl doc. Ing. Josef Chladil, CSc, VUT Brno. Členové poroty: doc. Ing. Martin Böhm, Ph.D., ČVUT Praha, Ing. Jiří Tauber, Ph.D., VUT Průmyslový design Brno, Mgr. Iveta Kováříková, zástupkyně ředitele SŠDOS Moravský Krumlov, Ing. Tomáš Bílek, odborný učitel ze SŠNO Bystřice pod Hostýnem, Ing. Ondrej Vandák, odborný učitel ze SOŠD Zvolen, Josef Harabina, designer interiérů ze Súkromné školy umeleckého priemyslu v Nitre, Jindřich Růžička, ředitel firmy Lenza, Petr Svoboda výrobní ředitel firmy Lenza, Ing. Pert Sochor, designer.

Velké poděkování patří odborné porotě a partnerské škole SOŠ a VOŠ umělecké a řemeslné, Nový Zlíchov, Praha, sponzorům soutěže, mediálním partnerům a také vyučujícím odborných předmětů, kteří na školách vedou kvalitní výuku, která pomohla studentům k odevzdání úspěšných projektů do naší soutěže.

Další ročník Studentských projektů 2025/2026 se uskuteční s partnerskou Súkromnou školou umeleckého priemyslu v Nitre.

Zdroj: TZ ŠPINAR – software s.r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina