aktuality

Odborná publikace o lepidlech je nyní dostupná širšímu mezinárodnímu publiku

Publikace Adhesives in the Furniture Industry
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Odborná publikace LEPIDLA V NÁBYTKÁŘSKÉM PRŮMYSLU, jejímž autorem je ředitel italského zkušebního institutu CATAS Franco Bulian, na více než 300 stranách rozdělených do devíti kapitol poskytuje ucelený přehled o tom, co slovo „lepidlo“ znamená ve světě zpracování dřeva a výroby nábytku.

Anglickou verzi knihy „Adhesives in the Furniture Industry“ vydalo nakladatelství Edizioni Goliardiche z Terstu ve spolupráci s Catas a Avisa-Federchimica, italským sdružením výrobců lepidel.

Tento svazek otevírá hranice obrovskému množství informací, testů, ověřování, postřehů a praktických pokynů od teorie lepení po aplikace hran, od substrátů po laminovací materiály, od metod montáže nábytku po klasifikaci různých „rodin lepidel“. “

Redefinuje současný stav na téma, které hluboce charakterizuje odvětví nábytku, které dosáhlo zralé fáze po nejméně pěti desetiletích významných vývojů a transformací. Evoluce, která nutně vytvořila nové vztahy mezi průmyslovými hráči, protagonisty změny zaměřené na optimalizaci procesů prostřednictvím stále zjevnější „specializace“.

Tyto „praktické znalosti“, můžeme-li to tak nazvat, vycházejí ze vzájemného pronikání různých oborů a materiálů, mezi dřevem a chemií, mezi dřevotřískovými deskami a formaldehydem, mezi dřevem a vinylovými lepidly, v neustálé snaze o „praktiky“, které nejen dosáhnout nejlepšího možného výsledku z hlediska kvality, ale také vzít v úvahu zdraví pracovního prostředí a dopad na životní prostředí.

Zdroj: TZ CATAS

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina