aktuality

Valné shromáždění EUMABOIS 2021: Úspěšný restart navzdory pandemii

Členové představenstva EUMABOIS
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

EUMABOIS, Evropská federace výrobců dřevoobráběcích strojů a nástrojů, dne 5. listopadu 2021 uspořádala výroční valné shromáždění. Po loňském prvním „digitálním valném shromážděním“ EUMABOIS se delegáti a členové představenstva znovu fyzicky sešli ve Vídni, kde se funkce pořadatele ujala rakouská asociace FMTI spolu s prezidentem EUMABOIS Jürgenem Köppelem a viceprezidentem Luigim De Vito.

Úvodním tématem byl obecný výhled na dřevozpracující průmysl, který vykazuje rychlé a velmi pozitivní oživení. Čísla, navzdory skutečnosti, že také dřevozpracující průmysl trpí vysokými materiálovými náklady a nedostatkem surovin, naznačují setrvalé tempo růstu ve střednědobém horizontu. Celosvětová poptávka zůstává vysoká, což svědčí o dobré odolnosti sektoru v reakci na krizi vyvolanou koronavirem. Megatrendy, jako je digitalizace a průmyslová automatizace, stejně jako rostoucí poptávka po bytovém nábytku a kuchyních, stimulovaná cestovními omezeními a tzv. kokonovacím efektem, pohánějí i dřevozpracující průmysl.

Při pohledu na letošní seznam výstavních akcí, které EUMABOIS zastřešuje, byla většina z nich zrušena. Na druhou stranu je na rok 2022 naplánován kompletní kalendář veletrhů se dvěma vrcholnými akcemi: Holz-Handwerk v Norimberku v březnu a Xylexpo v Miláně s novým datem v říjnu. Pozitivní signály přicházející z výstavního sektoru jsou důležitým krokem k normalitě potvrzující hodnotu a relevanci fyzických akcí.

Setkání ve Vídni bylo využito také k oficiálnímu spuštění nového webu EUMABOIS s kompletně obnovenou moderní grafikou. Důležité novinky byly i na straně technických projektů: OPCUA (otevřená platforma komunikační unifikované architektury) získalo marketingové jméno „IZY“, které bylo oficiálně představeno trhu během LIGNA.Innovation Network dne 27. září 2021.

Na závěr shromáždění prezident Jürgen Köppel vyjádřil své upřímné poděkování hostitelské asociaci FMTI a všem přítomným národním asociacím: „…pevně věřím, že jedním z klíčových pilířů růstu našeho průmyslu je náš společný Evropský přístup.“

Příští valné shromáždění EUMABOIS se bude konat ve dnech 22. – 23. září 2022 v polském Krakově.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina