archív aktualít rok 2015

Profesionální i amatérští dřevorubci se opět sejdou v Adršpachu

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Drevorubec2015 1mV Dolním Adršpachu na Náchodsku se v sobotu 16. ledna 2016 uskuteční v pořadí osmý ročník mezinárodní soutěže DŘEVORUBEC ROKU ADRŠPACH 2016, spojený se 17. ročníkem Dřevorubeckého sezení. Akce bude již tradičně přístupná nejen profesionálním a amatérským dřevorubcům, ale také dřevosochařům a všem obdivovatelům práce s motorovou pilou.

Vlastní soutěž proběhne jako obvykle od 10:00 do 15:00 hodin nedaleko Skalního města v prostorách za hlavním parkovištěm. Účastníci se utkají v několika disciplínách, jako je výměna řetězu na jednomužné motorové pile, štípání dřeva, fyzicky náročná nakládka, přesekávání klády napříč, řezání na čas a zejména pak divácky nejvíce atraktivní odvětvování a královská disciplína kácení na přesnost.

„Počet závodníků není omezen, ale je nutné, aby si každý přivezl vlastní pracovní nástroje. Účast profesionálů i amatérů v soutěži je na vlastní nebezpečí, nicméně zdravotní dozor bude zajištěn,“ vzkazuje všem zájemcům o klání majitel místní lesnické firmy a pořadatel soutěže Pavel Cohla s tím, že soutěžící si nebudou na nic hrát, vše bude probíhat jako v lese při klasické těžbě. Všichni přihlášení se zúčastní prvních dvou disciplín, z nichž se kvalifikuje dvacítka nejlepších, kteří se pak vzájemně utkají v dalších náročnějších disciplínách, z nichž vzejde celkový vítěz.

Pro návštěvníky bude připraven bohatý doprovodný program, jako divácká tombola, výstava historických pil, ukázky dřevosochání či projížďky terénním vozem Jeep. Kromě toho budou moci vidět ještě přehlídku dřevorubecké, lesní a zahradní techniky, sledovat doprovodnou soutěž ADR AXEMAN (v podání několika účastníků mezinárodní dřevorubecké soutěže EUROJACK) nebo přibližování dříví s koněm. Děti se mohou těšit na projížďky na ponících a na návštěvu Krakonoše, který jim bude během soutěže rozdávat sladké odměny. V rámci programu proběhne také poradenská služba a drobný prodej zúčastněných sponzorských firem a soutěž pro diváky ve štípání polen.

Od 15:00 hodin bude následovat tradiční již sedmnácté Dřevorubeckého sezení, při kterém bude k poslechu i tanci hrát náchodská kapela Efest.

Foto: archiv pořadatele

Drevorubec2015 pozvankam

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina