archív aktualít rok 2013

Spustili novou linku na výrobu koupelnového nábytku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Koupel nabytek JIKASpolečnost Laufen CZ, výrobce sanitární techniky, spustila ve svém závodě ve Znojmě vlastní výrobu koupelnového nábytku značky JIKA. Rekonstruované prostory vybavila zbrusu novou technologií s celkovou výší investic 10 mil. Kč.

Podle vyjádření vedení firmy by se mělo jednat o nábytek kategorie „cenově dostupný“, určený z 50 % pro český a slovenský trh. Z toho v Česku by mělo zůstávat více než 35 % produkce.

Nábytek je ve znojemském závodě zhotovován z nakupovaných nařezaných dílců. Roční kapacita nové linky při jednosměnném provozu je zhruba 35 000 kusů nábytku. Do konce roku 2014 ale společnost počítá se zavedením i druhé směny.

Společnost se snaží tímto krokem zvýšit svůj podíl na trhu a svoji konkurenceschopnost. Nízkých cen nábytku je schopna dosáhnout díky centrálnímu nákupu materiálů a vysokým objemům. Až dosud pro ni veškerý koupelnový nábytek vyráběli externí dodavatelé. Firma již nyní počítá s tím, že postupně bude vyrábět koupelnový nábytek i pro další značky ve skupině, které se vyváží do dalších evropských zemí, a také předpokládá výrobu a export mimo skupinu.

Foto: Laufen CZ

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina