archív aktualít rok 2012

FORM na Orgatecu představil akustické křeslo

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

FORM_Orgatec1Společnost FORM z Kozmic u Hlučína se se svými produkty pod značkou Formdesign úspěšně prezentovala na prestižním veletrhu kancelářského nábytku ORGATEC v Kolíně nad Rýnem.

Veletrh, který se uskutečnil v termínu 23. – 27.10.2012, navštívilo zhruba 50.000 návštěvníků ze 123 zemí a prezentovalo se na něm 622 společností z 35 zemí. Všeobecně byl zaznamenán silný důraz na výrazné změny v současném pracovním prostředí. Hlavním tématem bylo řešení pracovních prostor, které umožňují komunikaci a současně dávají pracovníkům možnost soustředit se na svou práci zcela samostatně. Řešení tohoto dvojitého úkolu nabízely inovace v akustice a v konceptech osvětlení pracoviště. Základní filozofií byl důraz na větší pohyb v kanceláři, na zdraví zaměstnanců a jejich dlouhodobou pracovní aktivitu. Obecně došlo ke znatelnému nárůstu komfortního kancelářského nábytku s cílem vytvořit skutečný pocit pohody mezi pracovníky.

FORM_Orgatec2K naplnění tématu přispěla i společnost FORM. Vedle své tradiční kolekce původního českého designu, sedacího, stolového a doplňkového nábytku, vystavila akustické křeslo a dvojkřeslo. Na veletrhu nebylo snad jediné významnější firmy, která by téma akustické pohody na pracovišti opomenula. FORM předvedl variabilně multifunkční řešení. První impulz přišel od Mgr. Radovana Mušky a autora Ing. Aleše Bartáka. Řešení zaujalo i renomovanou švýcarskou firmu Vitra, která je pověstná svým otevřeným přístupem k mladému designu.

FORM_Orgatec3Kolekce společnosti FORM má jednotící znaky v použití kovu, velmi často nerezu v kombinaci lamelového dřeva a čalounění. Mnohé modely svou vloženou funkční dovedností patří do skupiny tzv. inteligentního nábytku. I pro tyto vlastnosti slavilo úspěch nejen zmíněné akustické křeslo, ale i soubor židlí s vtipným spínáním a samozřejmě multifunkční pohovka Slowfox, která získala ocenění i v soutěži NÁBYTEK ROKU 2011.

Foto: FORM

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina