aktuality

Tři klíčové předpoklady pro budoucnost dřevoprůmyslu jako hlavní témata LIGNA 2025

Ilustrační foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Se svými hlavními tématy LIGNA.CONNECTIVITY (propojení), LIGNA.SUSTAINABLE PRODUCTION (udržitelná výroba) a LIGNA.ENGINEERED WOOD (prefabrikované dřevo) bude LIGNA 2025 v Hannoveru důležitým zdrojem směru a impulsů pro celé odvětví. Během pěti dnů se na předním světovém veletrhu dřevozpracujících a dřevozpracujících nástrojů, strojů a systémů upozorní na pokroky v klíčových transformačních procesech.

LIGNA v Hannoveru bude od 26. do 30. května 2025 opět globálním místem setkání pro průmysl, který čelí třem velkým výzvám, od řemeslných podniků až po průmyslové skupiny: kompletní digitální zasíťování, nastolení oběhového hospodářství a vývoj inteligentních produktů. „S důrazem na témata konektivity, udržitelné výroby a prfabrikovaného dřeva spojí LIGNA 2025 mezinárodní poskytovatele řešení pro tyto tři hlavní výzvy,“ říká Stephanie Wagner, ředitelka projektu LIGNA ve společnosti Deutsche Messe AG. “Vystavující společnosti předvedou své úsilí o pokrok v úplném digitálním propojení všech složek hodnotového řetězce s cílem vytvořit výrobní cesty pro etickou ekonomiku, která produkuje inteligentně navržené výrobky ze dřeva. Ve spolupráci s Asociací dřevoobráběcích strojů VDMA jsme vyvinuli úzké propojení témat našeho zájmu, abychom zjednodušili lokalizaci našich vlastních požadavků v rámci komplexního odvětví,“ doplňuje Stephanie Wagner.

  • Téma LIGNA.CONNECTIVITY si klade za cíl poskytovat řešení pro všechny účastníky hodnotového řetězce zpracování dřeva bez ohledu na úroveň jejich digitalizace. „Koncept konektivity se vztahuje k procesu propojení různých systémů v rámci dřevozpracujícího řemesla a dřevařského průmyslu,“ vysvětluje Dr. Bernhard Dirr, výkonný ředitel Asociace dřevoobráběcích strojů VDMA, Frankfurt nad Mohanem.
  • Téma LIGNA.SUSTAINABLE PRODUCTION spojuje ekonomicky životaschopné strategie pro dřevozpracující obchod a průmysl, které upřednostňují ochranu životního prostředí, zachování zdrojů a zlepšení pracovních podmínek pro budoucí generace. Zejména u dřevostaveb dělá průmysl svými produkty a stroji stavebnictví šetrnější ke klimatu, např. výrobními linkami pro průmyslovou stavbu dřevěných domů v továrně.
  • Téma LIGNA.ENGINEERED WOOD zahrnuje celou řadu inteligentně navržených dřevěných výrobků, které jsou transformovány do kompozitních materiálů pro různé použití prostřednictvím spojování nebo fixování dřevěných třísek, částic, vláken, dýh nebo panelů. Těžiště ENGINEERED WOOD sahá od CNC strojů pro zpracování dřevěných panelů a trámů až po automatizované výrobní linky na výrobu křížově lepeného dřeva (CLT) a dalších výrobků z masivního dřeva, stejně jako robotické systémy pro montáž dřevěných prvků, manipulační technologie pro konečnou úpravu dřeva a software pro plánování a výrobu prefabrikovaných dřevěných konstrukcí.

Zdroj: TZ LIGNA

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina