materiály

Sympozium nábytkových hran REHAU ukazuje stav techniky a budoucnost nábytkových hran

Materialy_Rehau
Na 33. sympozium o nábytkových hranách pozvala společnost REHAU přibližně 140 účastníků. Foto: archiv REHAU
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Technologie ohraňování je pro nábytkářský průmysl nesmírně důležitá. Vzorec je jednoduchý: bez dokonalé hrany neexistuje dokonalý nábytkový dílec. Specialisté, kteří se starají o to, aby k tomuto scénáři nedocházelo, se jednou ročně scházejí na sympoziu nábytkových hran REHAU se zástupci z řad nábytkářských provozů a firem zabývajících se inte­riérovým designem. IMA Schelling Group GmbH letos vystupovala jako hostitel a pozvala účastníky do Lübbecku ve východním Vestfálsku, kde se asi 140 účastníků dozvědělo více o nejnovějších trendech a technikách týkajících se ohraňování nábytkových dílců.

Na 33. sympozium o nábytkových hranách pozvala společnost REHAU přibližně 140 účastníků. Foto: archiv REHAU

V úvodu přivítali hosty v prostorách IMA Schelling Group Dr. Uwe Krämer, ředitel Engineeringu Edgeband REHAU, stejně jako pan Simon Waterbär, ředitel prodeje IMA Schelling a Martin Krügers, ředitel servisu IMA Schelling.

„Skutečnost, že se setkáváme již po třiatřicáté, ukazuje, jak velká je potřeba výměny a informací v tomto odvětví,“ řekl Dr. Uwe Krämer. „Pro nás a naše partnery v průmyslu strojů a nástrojů je to ideální platforma pro prezentaci nejnovějšího vývoje v nábytkářském průmyslu. Pro nábytkářský průmysl nabízí fórum možnost ukázat svým zákazníkům unikátní nábytková řešení prostřednictvím dokonalých komponentů.”
Jako již tradičně začalo sympozium praktickou částí ve výrobních halách. Návštěvníci si tam mohli naživo vyzkoušet, jak z inovací u produktů RAUKANTEXRAUVISIO vznikají jedinečné designy.

Důraz je kladen na zákazníka

75 let – prezentace REHAU začala odkazem na historické datum. Společnost REHAU byla založena v roce 1948 a od té doby se z tříčlenné společnosti vyvinula v celosvětově úspěšnou skupinu. Jedno zůstává po desetiletí stejné: spokojenost zákazníků je primárním cílem společnosti REHAU, což vyjadřuje moto „Enhancing Lives“ – a nábytková hrana je vyjádřením této filozofie.

Výhody hran RAUKANTEX pro s nulovým spojem jsou v nábytkářském průmyslu dobře známé: trvale funkční a vizuálně nulový spoj na hotovém dílu. Foto: archiv REHAU

RAUKANTEX pro – používá společnost Veriset AG – největší švýcarský výrobce kuchyní

Následující prezentace poskytla náhled na to, jak se laserová hrana RAUKANTEX pro používá při výrobě kuchyní. Christian Kramis, vedoucí výroby a logistiky švýcarské rodinné firmy, vysvětlil, jak u Verisetu vypadají kroky k dokonalému nábytkovému dílci. Výrobní závod v Rootu poblíž Lucernu má jednu z nejmodernějších montážně-výrobních linek na světovém trhu s kuchyněmi. Lze zde vyrobit přes 80 kusů nábytku v sériích za hodinu. Procesy jsou řízeny digitálně – včetně ohraňování, pro které se od roku 2011 používá RAUKANTEX pro, perfektní spoj s nulovou spárou.

Hrany RAUKANTEX pro se aplikují pomocí diodového laseru, což je proces, který podle Christiana Kramise dosahuje nejlepších výsledků u kontinuálních systémů. Foto: archiv REHAU

Udržitelnost a inovace – RAUKANTEX

V další části Matthias Hacker, Senior Engineer Edgeband REHAU, představil ústřední téma udržitelnosti, které má v REHAU rovněž dlouhou historii a nyní je plně zohledněno v celém dodavatelském řetězci. Holistický přístup k udržitelnosti sahá od výběru surovin přes nové RAUKANTEX eco a evo hrany až po nový koncept recyklace ReTurn.

Udržitelné polypropylenové hrany úspěšně prošli renomovaným certifikačním procesem ISCC. Foto: archiv REHAU

Využijte potenciál úspor s digitalizací

Skutečnost, že se REHAU kromě samotného produktu zaměřuje i na servis, byla předmětem další prezentace: koncept REHAU #edgeisdigital. Díky digitálním službám, které mohou společnosti využívat různými způsoby, existuje významný potenciál pro úspory z hlediska času, dostupnosti strojů, chybějících dílů a zásob. V praktické části společnost herpa tech GmbH naživo předvedla, jak lze #edgeisdigital integrovat do procesů.

Na závěr akce Dr. Uwe Krämer poděkoval všem řečníkům a partnerům a i letos vyjádřil trvale pozitivní hodnocení: „Každý rok je vzrušující sledovat, kolik kreativity umožňuje i malý nábytkový dílec při výrobě nábytku. A že nejen my zůstáváme inovativní a posouváme nábytkové hrany stále vpřed, ale že se tímto duchem řídí i další společnosti. Sympozium nábytkových hran dokumentuje tuto dynamiku v technologii hran a je jedinou akcí svého druhu. Těším se na to, jaké inovace zažijeme v roce 2025.“

Zdroj: TZ REHAU

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina