aktuality

EGGER získal prvé recyklačné zberné miesto v Taliansku

Egger-CU
EGGER získal väčšinový podiel v talianskej recyklačnej spoločnosti Cartfer Urbania S.r.l. so sídlom v Urbanii v regióne Marche. Foto: archív EGGER Holzwerkstoffe
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Skupina EGGER získala 60 % akcií talianskej recyklačnej spoločnosti Cartfer Urbania S.r.l. so sídlom v Urbanii v regióne Marche, v srdci talianskeho nábytkárskeho priemyslu. Kúpna zmluva bola uzavretá dňa 27. 3. 2024.

Predstavuje to ďalší prírastok do medzinárodnej siete recyklačných zberných miest, ktoré výrobca materiálov na báze dreva prevádzkuje pod názvom EGGER Timberpak. Táto investícia kladie základ pre prvé recyklačné zberné miesto v Taliansku. S rozšírením celoskupinovej zbernej infraštruktúry a spracovania recyklovaného dreva sleduje EGGER svoje strategické ciele ďalej zvyšovať podiel dreva použitého z recyklácie, ktorý je v súčasnosti 65 %.

„Taliansko má vynikajúci recyklačný systém. Z tohto know-how môžeme výrazne profitovať vďaka našej väčšinovej investícii do Cartfer Urbania a skvelým odborným znalostiam jej zamestnancov. Náš závod na výrobu drevotrieskových dosiek v Caorso (IT) používa 100% recyklované drevo. Teraz môžeme cenný zdroj, ktorým je recyklované drevo, ešte ľahšie sprístupniť pre našu výrobu v tomto závode,“ hovorí Giuseppe Conti, finančný/administratívny manažér závodu v Caorso.

Areál Cartfer Urbania ponúka priestor na budúce investície do rozšírenia. „Som hrdá, že Cartfer Urbania sa pripojil k veľkej rodine EGGER. Tento dôležitý krok umožní našej spoločnosti rásť rýchlejšie a byť schopnou čeliť nadchádzajúcim výzvam. Je to pre nás všetkých veľká príležitosť,“ komentuje transakciu Sara Burani, spolumajiteľka Cartfer Urbania, ktorá zostane súčasťou vedenia spoločnosti.

EGGER prevádzkuje zberné miesta na recykláciu už vo Veľkej Británii, Nemecku, Francúzsku, Rumunsku, Poľsku, USA a teraz aj v Taliansku. Táto sieť bola nedávno úspešne rozšírená aj v Poľsku: začiatkom apríla 2024 uviedol EGGER do prevádzky druhý závod Timberpak v Poľsku – v Gdansku.

Zdroj: TS EGGER

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina