aktuality

Hettich dokončil akvizíciu akcií FGV

Hettich
Zo slávnostného ukončenia akvizície v centrále skupiny FGV vo Veduggiu: zástupcovia vedenia skupiny Hettich na čele s predsedom dozornej rady skupiny Hettich Dr. Andreasom Hettichom (piaty zľava) a manažérsky tím FGV. Foto: archív Hettich
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Spoločnosť Hettich Group v januári úspešne zavŕšila akvizíciu akcií talianskeho výrobcu nábytkového kovania FGV, ktorá bola ohlásená začiatkom septembra 2023. Okrem potrebných súhlasov protimonopolných úradov boli splnené aj všetky ostatné záverečné podmienky na prevzatie. To znamená, že skupina Hettich je teraz 100-percentným akcionárom skupiny FGV.

„Sme dve rodinné firmy s viac ako 200-ročnými skúsenosťami,“ hovorí konateľka skupiny Hettich Jana Schönfeld a dodáva: „Spolu je nás teraz viac ako 9 000 kolegov na celom svete, ktorí využívajú všetku svoju energiu, vášeň a nápady, aby každý deň prinášali našim zákazníkom to najlepšie. Tieto podobnosti nás inšpirovali a presvedčili, že chceme spoločne formovať našu budúcnosť.“

Novým generálnym riaditeľom FGV bude Uwe Kreidel, ktorý má viac ako 30-ročné skúsenosti v priemysle, prešiel rôznymi manažérskymi pozíciami a pôsobil aj vo funkcii regionálneho riaditeľa Hettich Italia.

V rámci celej skupiny Hettich zostanú Hettich a FGV nezávislými značkami a spoločnosťami. Zákazníci oboch spoločností si zachovajú svoje známe kontakty.

Zdroj: TZ Hettich

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina