technológie

Univerzálna formátovacia píla Wood-Mizer MS500

Technologie_Wood-Mizer
Nová univerzálna formátovacia píla Wood-Mizer MS500. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Ako odpoveď na rastúci dopyt po pokročilých stolárskych strojoch, rozširuje Wood-Mizer svoj drevoobrábací rad o vysoko funkčnú formátovaciu pílu – Wood-Mizer MS500. Tento profesionálny stroj je výsledkom spolupráce európskych inžinierov a skúsených stolárov. Vyvinuli ho tak, aby uspokojil každodenné potreby malej alebo strednej stolárskej dielne a umožňoval efektívne píliť rôzne druhy materiálov.

Formátovacia píla Wood-Mizer MS500 je vybavená výkonnou reznou jednotkou ukrytou v liatinovom telese, predrezávacím kotúčom a posuvným stolom umiestneným na vodiacich valčekoch, čo je zaujímavá alternatíva k väčším formátovacím pílam s celorozmerovými posuvnými hliníkovými stolmi. Píla MS500 je ideálna na pílenie stredne veľkých formátov nábytkových dosiek. Na pílenie plných formátov sa však odporúča použiť napr. formátovaciu pílu Wood-Mizer MS750.

Analógový ukazovateľ s lupou na presné odčítanie parametrov šírky a dĺžky rezu. Foto: archív Wood-Mizer

MS500 je kompaktný stroj s ľahkým nastavovaním rezných parametrov, u ktorého sa výška a uhol hlavného kotúča nastavujú ručnými kolieskami s meradlami na presné odčítanie. Presná šírka a dĺžka rezu sa odčítajú pomocou analógových ukazovateľov s lupou pozdĺž rovnobežných a kolmých vodiacich valčekov. Môžu sa nahradiť elektronickými snímačmi na veľmi presné meranie s presnosťou až 0,1 mm.

Formátovacia píla MS500 je vybavená kvalitným posuvným mechanizmom pracujúcim v rovnobežnom a kolmom smere, aby sa materiál na pracovnom stole ľahko polohoval a efektívne pílil. Pomocný stôl založený na osvedčených riešeniach zvyšuje stabilitu pri práci s náročným materiálom.

Posuvný mechanizmus pre jednoduché paralelné a kolmé polohovanie píleného materiálu. Foto: archív Wood-Mizer

Predrezávací kotúč umožňuje úhľadné a presné rezy. Pri výmene hlavného pílového kotúča alebo demontáži predrezávacieho kotúča stačí odskrutkovať horný kryt a otvoriť malú magnetickú dosku, aby ste získali rýchly prístup k hlavnému kotúču. Výška predrezávacieho kotúča je nastaviteľná a ak ho nepotrebujete, dá sa pohodlne spustiť nadol.

POZRITE SI AKTUÁLNE AKCIE WOOD-MIZER

Srdcom stroja MS500 je pílový kotúč s maximálnym priemerom 400 mm pracujúci pri 3500 alebo 4500 otáčkach za minútu, ktoré možno nastaviť ručne presunutím hnacieho remeňa medzi remenicami na hriadeli. Pri pílení MDF dosiek sa odporúča pracovať s 3500 ot/min a použiť predrezávací kotúč, pri pílení masívneho dreva so 4500 ot/min a bez predrezávania.

Pílový kotúč s maximálnym priemerom 400 mm. Foto: archív Wood-Mizer

Formátovacia píla MS500 sa dodáva s továrensky nastaveným pracovným stolom, aj keď existuje možnosť individuálne doladiť jeho nastavenie. Hlavný pílový kotúč poháňaný motorom s výkonom 6 kW a predrezávací pílový kotúč s motorom 0,75 kW sú usadené v liatinovej reznej jednotke, ktorá sa môže pohybovať nahor pri nastavení výšky rezu alebo naklápať pri zmene rezného uhla (0-45°). Liatinový pracovný stôl spočíva na štyroch skrutkách, ktoré ho umožňujú presne vyrovnať.

Liatina používaná na výrobu modelu MS500 pochádza výhradne od renomovaných európskych dodávateľov. Umožňuje stabilnú prácu pri vysokom zaťažení a zároveň zvyšuje odolnosť proti deformáciám a vibráciám.

Na účinné odstraňovanie pilín sú k dispozícii dva odsávacie otvory – jeden s priemerom 125 mm je umiestnený priamo v reznej jednotke, druhý s priemerom 100 mm je umiestnený na ramene ochranného krytu. Aby sa dosiahol čo najlepší výkon formátovacej píly MS500, odporúča sa pripojiť ju k systému odsávania prachu Wood-Mizer MES.

Ochranný kryt hlavného kotúča s pripojenými kolieskami na ľahké podávanie píleného materiálu. Foto: archív Wood-Mizer

Bezpečnú a pohodlnú prácu na formátovacej píle MS500 umožňuje ochranný kryt hlavného kotúča s pripojenými kolieskami na ľahké podávanie materiálu, ako aj zdvíhací mechanizmus. Ochranný kryt umožňuje efektívne píliť aj pod uhlom 45°.

Ovládací panel operátora obsahuje spínače hlavného a predrezávacieho kotúča, LED kontrolky otáčok pílového kotúča a tlačidlo núdzového vypínača.

Presná rovnobežná vodiaca tyč s mikronastavením, pod ňou ovládací panel. Foto: archív Wood-Mizer

Formátovaciu pílu MS500 skonštruovali európski inžinieri a vyrába sa z kvalitných materiálov od európskych výrobcov. Originálna technická konštrukcia a moderný výrobný proces zaručujú dlhoročnú bezporuchovú prevádzku.

Na efektívne a účinné pílenie všetkých druhov veľkoplošných materiálov, drevených dosiek alebo masívneho dreva odporúčame zvoliť vhodný pílový kotúč z katalógu Wood-Mizer TOOLS. Katalóg ponúka široký výber profesionálnych pílových kotúčov na formátovanie a pílenie dreva a drevených materiálov.

Formátovacia píla Wood-Mizer MS500 sa dodáva s dvojročnou zárukou a komplexnou technickou podporou špecialistov zákazníckeho servisu Wood-Mizer.

Kontakty:

Wood-Mizer Danubia s.r.o.
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 918 565 781
e-mail: obchod@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
Za Kasárny 946
339 01 Klatovy IV
tel.: +420 376 312 220
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina