materiály

Žádané nábytkové hrany v barvách podzimu

Materialy_Ostermann
Teplé uni, elegantní dekory – se sladěnými hranami Ostermann můžeme vytvořit interiéry vyzařující příjemnou podzimní atmosféru. Foto: archiv Ostermann
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Kaštany, pestrobarevné listí, oheň v krbu a dýně před domovními dveřmi… To jsou obrázky, které si s podzimem rádi spojujeme. Odborníci Ostermann přicházejí s tipy, jak nejlépe docílit útulné atmosféry využitím ABS hran i při vytváření interiéru.

Podzim je barevný. A to zcela osobitým způsobem: je plný teplých odstínů hnědé, červené a okrové. Měkké světlo zkracujících se dnů umí neotřele rozzářit barvy. Vzniká tak jedinečná, příjemná atmosféra, která se skvěle hodí do našich interiérů.

S cílem usnadnit truhlářům/stolařům při realizacích projektů výběr materiálů vybrali odborníci Ostermann sedm různých hran, které skvěle odrážejí podzimní atmosféru a které se navíc dají vzájemně dobře kombinovat: teplé zemité odstíny, tmavé dřevo a reprodukce materiálů v imitaci textilu a rzi. Výhoda u firmy Ostermann: Jednotlivé hrany jsou dostupné už v malém množství od 1 metru, v několika různých standardních šířkách a na přání s bezespárovou funkční vrstvou.

Nabídku trendových hran v podzimních barvách najdou řemeslníci také po zadání výrazu „#Highlights10“ do vyhledávacího řádku na webové stránce Ostermann www.ostermann.eu.

Teplé uni probouzejí chuť na barvy
Lehce třpytivý, světlý tón ABS hrany Toffee supermatt odráží intenzitu světla žlutooranžového listí. Společně se světle hnědou ABS hranou Deep Sahara supermatt nebo s o něco tmavší červenohnědou ABS hranou Rosso Namib se docílí půvabných barevných světů vzbuzujících dobrou náladu. Kdo má radši tmavší odstíny, sáhne po ABS hraně Sepiabraun s elegantní velurovou strukturou. Všechny uvedené hrany je možné dobře kombinovat, ať už mezi sebou navzájem, anebo případně s dekorovanou hranou.

Perfektní volbou jsou tyto dekorované hrany
Kdo preferuje dřevodekory, vybere si ABS hranu Macassar Sulawesi hnědá. Dynamický dřevodekor ebenového dřeva s charakteristickým podélným žilkováním dotáhne nádherné zbarvení zářivého podzimního lesa do konce. Případně jsou k dispozici dvě moderní imitace materiálu, tj. ABS hrana Curio – rustikální textilní dekor, nebo Bronze Doré – moderní dekor rzi, které se k představeným uni hodí stejně tak dobře.

Důležité: Desky a hrany neskladujte ve velkém chladu
Když se dny zkracují a noci začínají být chladné, měli bychom určitě pamatovat na dostatečnou dobu pro aklimatizaci zpracovávaných desek a hran. Pokud přicházejí rovnou z nákladního auta nebo z nevytápěných prostor, musí se materiály před zpracováním minimálně po dobu 24 hodin skladovat při pokojové teplotě. Jinak to negativně ovlivní otevřenou dobu lepidla a tavné lepidlo nebude moci vytvořit dostatečně vyhovující spoj.

Tip Ostermann: při nebezpečí mrazu pamatujte i na disperzní lepidla
Vzhledem k jejich vysokému podílu vody není už možné odesílat disperzní lepidla ve dnech, kdy panují mrazy. Proto se nejpozději teď vyplatí naskladnit dostatečně velké zásoby vyhovující konkrétním potřebám. Odborníci Ostermann zde doporučují REDOCOL Kombicoll Super-N D2 nebo REDOCOL Kombicoll Super-N D3. Druhá varianta ve formě jednosložkového lepidla splňuje požadavky stupně zatížení D3. Po smíchání s 5 % tvrdidlem R 397 odpovídá požadavkům skupiny zatížení D4 podle DIN EN 204.

Kontakty:

ostermann-logo-rp-cz1

Ostermann Česko spol. s r. o.
Lomnického 1705 / 9
CZ-140 00 Praha 4 – Nusle
tel.: +420 255 717 371
e-mail: prodej.cz@ostermann.eu, prodej.sk@ostermann.eu
www.ostermann.eu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina