technológie

Materiálové a technologické novinky

Novinky
Skrytý rozebíratelný spoj CLAMEX P-14. Foto: archiv Lamello
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem JAF HOLZ spol. s r.o., Okentěs, spol. s r.o. a LEITZ-nástroje s.r.o.

Skrytý rozebíratelný spoj – CLAMEX

JAF konfigurátor nábytkových dílců nabízí nově korpusový spoj CLAMEX P-14, díky kterému je možné nábytek jednoduše sestavit a opět rozložit. S tímto kováním je možné montovat větší nábytkové sestavy bez problému a omezení. Umožňuje montáž korpusů téměř bez nářadí s velmi pevným výsledným spojem. S použitím tohoto spojovacího kování navíc dokážete zkrátit čas a eliminovat montážní náklady. Spojky Clamex P-14 se do materiálu nelepí, obě části se kotví tzv. nasucho pouhým zasunutím do vyfrézované obloukové T-drážky. Vzájemně se pak spojí sesazením obou částí k sobě a otočením excentrické západky pomocí imbusového šroubováku nebo klíče.

Spojovací systém Clamex P-14 umožňuje spojování plošných dílců pod úhlem 30–180°, a to jak na pokos, tak i bokem (hranou) k ploše. Lze tak vytvářet např. rohové spoje nábytkových korpusů, připojení svislých mezistěn nebo vodorovných pevných polic kdekoliv k ploše sousedního dílce apod.

Díky variabilitě volby korpusových spojů v JAF konfigurátoru je možné zvolit tento skrytý spoj na celé nábytkové sestavy nebo pouze na vybrané korpusy.

Výrobce: Lamello
Prodejce: JAF HOLZ

Fischer univerzální lepicí páska STRONG

Lepicí páska STRONG o šířce 48 mm, tloušťce 0,24 mm a návinu 25 m je extra silná, vodoodpudivá, laminovaná polyetylenová páska v návinu na malém jádru. Je to všestranně použitelná, vodě odolná montážní páska s lepicí vrstvou na bázi syntetického kaučuku. Vnitřní tkanina ze syntetického vlákna je teplotně stálá. Dobře odolává stárnutí a povětrnostním vlivům. Vyniká extrémní přilnavostí k široké škále povrchů.

Je vhodná pro bezpočet různých užití ve vnitřním, ale i vnějším užití, jako je například svazkování a lepení hadic, k opravám rozbitých plastů, například nárazníků a zrcátek. Dále také například k lepení kabelů atp. Vnitřní tkanina pásky zajišťuje snadné příčné a podélné utržení, které usnadňuje její použití, avšak při zatížení vykazuje páska vysokou nosnost. Velkou předností je vysoká pevnost pásky v tahu 46 N/10 mm nebo například přilnavost pásky k ocelovému povrchu, kdy je hodnota odlupu ve výši 95 N/10 mm.

Díky návinu na malém nosiči je páska dobře skladná a šetří místo v montážním kufru.

Výrobce: Fischer
Distribuce: Okentěs, spol. s r.o.

Leitz hoblovací hlava VariPlan Plus Integral

Při výrobním procesu hoblování se zpracovatelé musí velmi často vypořádávat s hranoly a deskami z masivního dřeva, které mají nepříznivý průběh vláken s náchylností k předštípnutí vytvářené třísky při hoblování, co následně způsobuje drsnou méně kvalitní plochu. Řešením tohoto problému je rozdělení výrobního procesu na předhoblování a dokončovací hoblování. Toto řešení je možné ale jenom tehdy, pokud zpracovatelé mají k dispozici strojní technologii s dostatečným počtem hřídelí.

Pro případy, kdy není možné rozdělit proces hoblování na dva samostatné procesy nabízí firma LEITZ nově hoblovací hlavu VariPlan Plus Integral, která procesy předhoblování a následného finišového dokončování sjednocuje. Technicky je to docíleno tím, že hoblovací hlava VariPlan Plus Integral obsahuje tzv. rifelovací nože, které předfrézovávají třísku a svým optimalizovaným tvarem ostří eliminují předpětí při vytváření třísky a hladké HW-finišovací nože, které vytvoří konečnou nekompromisně čistou a hladkou plochu hoblovaného povrchu.

Hoblovací hlava VariPlan Plus Integral je tak ideálním řešením pro docílení perfektní kvality povrchu jedním nástrojem na jedné hřídeli strojního zařízení. Hoblovací hlava nevyžaduje žádné nastavování a výměna otočných dobrusovatelných nožů probíhá velmi rychle a jednoduše. Nože mají odbrusovací zónu 1 mm, co umožňuje minimálně 3x přeostření.

Hoblovací hlava se dodává s upínacím otvorem nebo s kuželem HSK-85 WS, v šířkách 130 mm / 166 mm / 236 mm. Hoblovací hlava je vhodná jak pro hoblování měkkého, tak i tvrdého dřeva.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina