technológie

Progress 92

Technologie_Soukup
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Okenní design je věc, které se ve firmě SOUKUP věnujeme téměř tři desetiletí. Napřed jsme pouze přijímali myšlenky jiných, jako že to je to správné. Pak se odvážíte k vlastním řešením, ale opatrně, protože chybu poznáte až za několik let, kdy prostě to okno nefunguje. Neuvěřitelné dobrodružství. No a takto postupuje celý okenní průmysl – architekti, výrobci, skláři, výrobci kování. Posouvá po malých krůčcích dopředu, počká, zda to funguje a pak zase kousek.

Tak jako tady. Okenní parapet umístěný na spodku rámu. To je věc, na kterou se koukáme roky a přijde nám normální. No a stačilo tak málo, jen posunout pod hliníkovou okapnici a je to. Najednou se celý rám zeštíhlí o 30 mm a zákazníci řeknou, to je ono. Ještě to vyladit uvnitř aby rám lícoval s křídlem.

Dřevěné okno dává větší prostor pro kreativitu, profily se nevyrábí v kilometrech a pokud se najde lepší řešení, můžeme jej snadno aplikovat. No a když se najde výrobce hliníkových profilů, který to cítí stejně, můžeme se opravdu výrazně posunout.

Pokud hledíme na pasivní parametry okna, tak u tloušťky 106 mm si můžeme zatleskat, dosáhli jsme pasivního standardu PhA. Většina se ale spokojí s vynikajícím standardem v tloušťce 92 mm. No a oplášťování z vnější strany zabezpečí bezúdržbovost okna po dlouhá léta.

Jak jsme si krásně zvykli na hladký čistý design u dřevohliníkových oken, kdy není vidět žádná zasklívací lišta. Tak to pojďme zkusit i u dřevěného okna. Pomocí klipů si připevníme celou vnější část jako jeden rámeček. Přilepíme, zasilikonujeme a zevnitř máme tu linii, kterou chceme.

Tak to je ono! Taky máte ten pocit, že by se mohlo Vašim zákazníkům líbit. Já za sebe bych taková okna chtěl.

Podrobnosti najdete na www.soukup.cz.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina