technológie

Štvorstranné zrovnávačky / tvarovačky Wood-Mizer

W-M MP360
Štvorstranná zrovnávačka / tvarovačka Wood-Mizer MP360. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Wood-Mizer ponúka rad štvorstranných zrovnávačiek / tvarovačiek. Tento článok vám pomôže objasniť rozdiely medzi nimi a prispieť k väčšej miere informovanosti v rozhodovaní pri kúpe.

Najmenšia a najdostupnejšia štvorstranná zrovnávačka / tvarovačka od Wood-Mizer sa ponúka v dvoch verziách – MP260ECO a MP260PRO.

MP260ECO je základná štvorstranná zrovnávačka / tvarovačka, kým MP260PRO má 3 hlavné vylepšenia:

  • veľký priezor, aby sa dal ľahko sledovať rezný proces,
  • meniteľná podávacia rýchlosť 2–12 m/min napomáha efektívnosti výroby a prináša lepšiu kvalitu povrchu pri práci s veľkými plochami tvrdého dreva,
  • horný vodorovný rezný nástroj poháňa väčší 4 kW motor vďaka čomu dosiahnete pri vyšších podávacích rýchlostiach hladší povrch.

Dva väčšie modely s vyššou priepustnosťou MP360 a MP365 sú k dispozícii pre väčšiu kapacitu a rýchlejšie zrovnávanie a tvarovanie materiálu. MP360 sa v porovnaní s MP260 vyznačuje 3 hlavnými vylepšeniami:

  • vyššia kapacita priepustnosti materiálu,
  • väčšia materiálová kapacita, výkonnejšia a univerzálnejšia,
  • ľahšie a rýchlejšie nastavenie.

MP365 je jedinečná 5-hlavová štvorstranná zrovnávačka / tvarovačka, ktorú poháňa 5 samostatných motorov. Táto jedinečná konštrukcia umožňuje umiestniť na 5. vretene ďalšie nástroje. To vám umožní používať vyššiu podávaciu rýchlosť, aplikovať rezné nástroje, ktoré vyžadujú 3000, 6000, 9000 alebo 14000 ot/min., aby ste ľahko v jednom priechode vytvorili exkluzívne tvarované profily.

Wood-Mizer ponúka rad zrovnávacích a tvarovacích nožov vyrobených z ocele HM (ostrie z tvrdokovu) a ocele HSS (rýchlorezná). HM nože odporúčame používať na preglejku, drevovláknité dosky HDF, MDF a podobné výrobky. HSS nože sa odporúčajú na zarovnávanie a tvarovanie mäkkých i tvrdých druhov dreva. Všetky štvorstranné zrovnávačky / tvarovačky sa dodávajú s dvoma osadenými HSS zrovnávacími nožmi v každom nástroji, takže môžete začať vyrábať hobľované dosky hneď, ako stroj uvediete do prevádzky. Zákaznícky tvarované profilovacie nože možno objednať u všetkých obchodných zástupcov Wood-Mizer v Európe.

Meniteľná podávacia rýchlosť
Systém meniteľnej podávacej rýchlosti je poháňaný samostatným motorom. Podávacie rýchlosti:

  • MP260ECO – nastavená na 5 m/min
  • MP260PRO – nastaviteľná v rozsahu 2–12 m/min
  • MP360 – nastaviteľná v rozsahu 3–15 m/min
  • MP365 – nastaviteľná v rozsahu 3–15 m/min

Odolná konštrukcia
Zrovnávačky / tvarovačky Wood-Mizer sú postavené z kombinácie ocele a liatiny. Liatinové časti vynikajúco tlmia chvenie, poskytujú dlhú životnosť, nelepivé vlastnosti a odolnosť proti deformáciám. Liatinové bloky opracovávame na požadované rozmery na CNC strojoch, aby sme dosiahli dokonale rovný povrch. Liatina je použitá na zrovnávací aj tvarovací stôl (vnútri zrovnávačky / tvarovačky medzi reznými nástrojmi).

K dispozícii sú voliteľné mazacie prostriedky na povrch, ktoré ho chránia pred koróziou a znižujú trenie materiálu. Oceľové časti zrovnávačiek / tvarovačiek sú proti korózii odolné a vysoko trvanlivé. Oceľ má v pomere k svojej hmotnosti veľmi vysokú pevnosť.

MP260ECO a MP260PRO môžu byť voliteľne vybavené 4 kolieskami, čím sa tieto stroje stanú veľmi pohyblivé. Konštrukcia MP360 a MP365 umožňuje ich ľahko dvíhať a premiestňovať pomocou vidlicových zdvihákov.

Viac odsávacích bodov
Štvorstranné zrovnávačky / tvarovačky majú 4 odsávacie miesta (MP365 má 5 miest na odsávanie prachu), ktoré sú umiestnené v blízkosti každého rezného nástroja, aby zabránili vzniku nánosu v stroji. Dokonalé odsávanie umožňuje dobrý rez – piliny netvoria nánosy okolo nástrojov a na podávacích valčekoch. Wood-Mizer ponúka rad systémov odsávania – od hadíc po odsávače.

Centrálny ovládací panel
Umožňuje operátorovi samostatne ovládať všetky rezné nástroje aj motor podávania. Táto funkcia pomáha znížiť spotrebu elektriky a náklady na údržbu tak, že sa nástroje môžu používať oddelene podľa potreby. Panel ovládania je vybavený tlačidlom núdzového vypínača.

Veľká priepustná kapacita za zlomok nákladov
Ak váš projekt vyžaduje zrovnávanie a tvarovanie nadrozmerného materiálu, môžete zväčšiť priechod tak, že spustíte len horný a spodný nástroj alebo len horný nástroj. Rad zrovnávačiek / tvarovačiek Wood Mizer je konštruovaný tak, že zaberá malý pôdorys a má pritom impozantnú schopnosť zrovnávať a tvarovať, ktorá si ľahko nájde miesto kdekoľvek – od domácich majstrov po vysoko produktívne dielne.

Podrobné porovnanie technických parametrov zrovnávačiek / tvarovačiek Wood Mizer nájdete TU.

Získajte ZĽAVU 5 % alebo 10 % na kompaktné viacúčelové zrovnávačky / tvarovačky Wood-Mizer! Akcia platí do 30. 06. 2022.

W-M_lg

Kontakty:

Wood-Mizer Danubia s.r.o.
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 35 7740 316
fax: +421 35 7740 326
e-mail: woodmizer@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
Za Kasárny 946
339 01 Klatovy IV
tel.: +420 376 312 220
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina