reportáže

Elektronická nabídka prodeje dřevařských materiálů

Profil_DC
Ilustrační foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Myšlenka zřídit e-shop pro prodej dřevařských materiálů vznikla ve společnosti Dřevocentrum CZ, a.s., již na začátku roku 2019. Hned na začátku byla strategie jasná. Nevytvořit jen nefunkční polotovar, ale skutečně sofistikovaný nástroj pro prodej. Pro jeho vývoj a implementaci však musela firma projít systémovou rekonstrukcí, a tak oficiální spuštění proběhlo až 1. května roku 2020.

Ještě před samotným spuštěním proběhla příprava podkladů pro jednotlivé položky a doladění celého systému prodeje a logistiky v rámci celé prodejní sítě Dřevocentrum CZ. První objednávky začaly přicházet hned druhý den po spuštění a první měsíc bylo zpracováno 62 zakázek! Na základě specifických požadavků zákazníků byla doplněna nabídka dopravy o spolupráci s poskytovateli dopravy malých, ale také nadrozměrných zakázek. Hned první měsíc musela být řešena přeprava zakázky hranolů v hodnotě 110 tis. Kč přímo na stavbu.

Počet zakázek se každý měsíc prakticky zdvojnásoboval a přicházely další objemné zakázky nejenom pro fyzické osoby ale i pro podnikatele. E-shop se v relativně krátké době stal rovnocenným prodejním nástrojem v porovnání k našim prodejním pobočkám. Mezi nejvýznamnější úspěchy patří zakázky přesahující hodnotou 100 tis. Kč, například dodávka krácených KVH na stavbu zahradního domku do Zdibů u Prahy, dodávku stavebního řeziva na vazbu do Dejvic v objemu 15 m3 nebo dodávku stavebního řeziva na krov včetně OSB na stavbu v Liberci.

Profil_DC

Se stoupajícími objemy zakázek byly zjištěny skutečné nároky a požadavky zákazníků především na logistiku a rychlost dodávek. Představa českého zákazníka na jakýkoliv nákup přes e-shop je zhruba následující: „dnes objednám, zítra dostanu“. Tyto možnosti v rámci prodejů elektroniky a drobného zboží se pohotově přenesly i na zboží, které má běžně délku i více než čtyři metry nebo se jedná o plošný materiál, který rozhodně nelze manipulovat rukama. Navíc je potřeba zboží řádně zabalit a ochránit před poškozením. V rámci tohoto servisu již nestačí spoléhat pouze na externí přepravní služby. Vzniklo proto středisko drobné dopravy. Vznikl tak systém řízení vlastní vnitropodnikové nákladní dopravy, který slouží jako nástavba na interním systému Helios a stahuje si veškeré požadavky na dopravu k zákazníkovi do vlastního externího systému. Ten dokáže respektovat zákazníkovi požadavky na dodací termín i plánovat nejlepší rozvozovou trasu zakázek připravených na konkrétní den.

To, že každodenní práce není jen rutinní zpracování objednávek, ale také individuální péče o zákazníky prodejní tým poznal již velice dobře. S humorem stále vzpomínají na jednu z prvních zakázek, kterou zákazník na e-shopu vytvořil v pátek v 17:50 a hned v sobotu ráno při otevření stál na pobočce a dožadoval se vydání zboží, a to i bez jakékoliv výzvy k vyzvednutí. Nebo vzpomínají na diskusi se zákazníkem, jaké dřevo a spojovací materiály bude potřebovat při stavbě indiánského teepee.

Profil_DC

Vyzkoušejte i vy naši nabídku a dodavatelský servis na https://eshop.drevocentrum-as.cz/.

Kontakt:

Dřevocentrum CZ, a.s.
Jaromírova 80/51
128 00 Praha 2
tel.: 773 880 248
e-mail: eshop@drevocentrum-as.cz
eshop.drevocentrum-as.cz
drevocentrum-as.cz

Související články:

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina