aktuality

Ministr zemědělství odvolal generálního ředitele Lesů ČR Josefa Vojáčka

Odvolaný generální ředitel Josef Vojáček
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Místopředseda vlády a “dočasný” ministr zemědělství Marian Jurečka k 22. prosinci odvolal generálního ředitele Lesů ČR Josefa Vojáčka. Důvodem k odvolání byla zejména manažerská pochybení generálního ředitele a neefektivní reorganizace státního podniku.

„Lesy České republiky spravují polovinu všech našich lesů a mají zásadní vliv nejen na boj s kůrovcem, ale i obnovu našich lesů a jejich adaptaci na klimatickou změnu. Při problémech, se kterými se lesníci musí potýkat, není možné řídit podnik centrálně z několika málo míst, naopak je třeba naslouchat těm, kteří nejlépe znají daný region a podle toho přijímat efektivní opatření v místě. Bohužel změna organizační struktury s vytvořením oblastních ředitelství vedla ke zhoršené spolupráci a komunikaci s místními samosprávami, zejména na úrovni lesních správ,“ řekl Marian Jurečka.

Mimo nevydařené transformace státního podniku do nové organizační struktury oblastních ředitelství patří k důvodům odvolání generálního ředitele i některá další manažerská pochybení a personální politika.

Podle mluvčí Lesů ČR Evy Jouklové ve svých funkcích končí další čtyři vrcholoví manažeři státního podniku, kteří se rozhodli ke 3.1.2022 na své funkce rezignovat. Jedná se o správního ředitele Pavla Krpatu, obchodního ředitele Petra Urbana, ředitele lesního a vodního hospodářství Vladimíra Krchova a pověřeného ekonomického ředitele Romana Schindlera.

Zdroje: TZ MZe, Novinky.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina