aktuality

Interiér roku otevírá nový ročník a přidává soutěžní kategorii

Účastník soutěže Interiér roku 2020, byt Red dot navržený studiem Archicraft. Foto: Tomáš Ditrich
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Interiér roku vstupuje do 7. ročníku. Na základě ohlasů architektů, interiérových designérů, členů poroty, ale i přání fanoušků na sociálních sítích se pořadatelé rozhodli rozšířit soutěž o kategorii SOUKROMÝ INTERIÉR – NÍZKONÁKLADOVÉ BYDLENÍ. Autoři z ČR i SR mohou přihlašovat už od 15. 11. interiéry, které vznikly v průběhu roku 2021.

Vznik nové kategorie reaguje mimo jiné i na současnou vlnu tiny housů, ale rovněž vychází vstříc mladé generaci, která hledá cenově dostupnou inspiraci.

„Do minulého ročníku se sice přihlásila řada excelentních proměn panelových bytů a jeden z nich dokonce v kategorii Rekonstrukce zvítězil, ale nová soutěžní kategorie by měla posuzovat kvalitu interiéru také s ohledem na finanční limity a schopnost autora se s nimi vypořádat. Nemá smysl proti sobě v jedné kategorii stavět vilu proti startovacímu bydlení mladého páru, protože u obou typů si architekt nebo designér klade docela jiné otázky“, říká ředitel a zakladatel soutěže Interiér roku Petr Tschakert.

Mezinárodní odbornou porotu opět povede architekt, designér a bývalý rektor Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze prof. akad. arch. Jiří Pelcl dr.h.c. a kromě něj v ní zasedne řada dalších českých i zahraničních interiérových architektů, designérů a odborníků z oblasti vizuální kultury. Složení poroty je vedeno zejména snahou, aby výsledky plastičtěji zohledňovaly interiér jako multidisciplinární, nikoliv jen architektonický obor.

Uzávěrka soutěže je 28. 2. 2022 a vítězové budou vyhlášeni jako vždy v závěru kongresu o bydlení, designu a architektuře Living Forum v pražském Centru současného umění DOX, a to 26. 4. 2022.

Soutěž INTERIÉR ROKU popularizuje profesi architektů a interiérových designérů, kteří každým rokem vytvářejí pro své klienty skvělé a neotřelé interiéry na světové úrovni.

Záštitu nad sedmým ročníkem soutěže Interiér roku poskytlo Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hlavního města Prahy a starosta městské části Praha 7.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina