aktuality

Volarské slavnosti dřeva již o tomto víkendu

Z Volarských slavností dřeva 2019. Foto: KIC Volary
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Letošní 27. ročník Volarských slavností dřeva je spojen se 150. výročím založení města Volary. Uskuteční se na náměstí a v jeho okolí o víkendu 21.–22.8.2021. Představí se tradiční i noví řemeslníci, proběhnou dřevorubecké soutěže, připraven je bohatý zábavný program.

Slavnosti dřeva se ve Volarech konají pravidelně od roku 1993. Několik desítek řemeslníků zde předvádí stará, mnohdy již téměř zapomenutá řemesla. Součástí slavností jsou také koncerty, dřevorubecká soutěž Euro Jack, pohádková divadelní představení, šermířská vystoupení, ohňostroj aj.

Pravidelně se koná pokus o překonání rekordu v počtu účastníků Slavností dřeva v dřevěné obuvi. Kromě stovek lidí v dřevácích se mezi účastníky už dokonce objevil i pes, kobyla či vozítko Velorex.

Další částí programu bývá mezinárodní zábavná sportovní soutěž „O putovní dřevák“. V pěti disciplínách soutěží s místním sportovním družstvem čtyřčlenná družstva z partnerských měst z Rakouska a Německa.

Letošní ročník bude ale jiný. Pořadatelé důrazně upozorňují, že během slavností je povinností každého účastníka dodržovat „covidová“ opatření. Právě kvůli nim byly loňské slavnosti zrušeny. Ty letošní se sice uskuteční, ale v poněkud „komornější“ atmosféře. Chybět bude např. zmíněná tradiční mezinárodní soutěž „O putovní dřevák“ nebo oblíbený pochod v dřevákách a s ním spojené další akce.

Podrobnější informace ZDE.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina