aktuality

Spracovatelia dreva naďalej očakávajú kompetentné rokovania

Drevodom
Ilustračné foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Zväz spracovateľov dreva SR (ZSD SR) očakáva od vedenia LESY SR, š.p. kompetentné a profesionálne návrhy na rokovania o príprave nových zmluvných vzťahov.

Na tomto konštatovaní z augusta 2020 po spoločnom rokovaní ministra Jána Mičovského na pôde LESY SR, š.p. v Banskej Bystrici, na ktorom sa stretlo 30 najväčších slovenských spracovateľov dreva s vedením rezortu i štátneho podniku sa nič nemení. S týmto očakávaním sa slovenskí spracovatelia združení v Drevárskej sekcii ZSD SR budú obracať aj na nové vedenie štátneho podniku, ktorý musí riešiť bezpochyby komplexné problémy. Osobu Ing. Karola Vinša, ktorý je novým povereným riaditeľom ekonomického úseku, ako aj Ing. Albert Macka, nového povereného riaditeľa obchodného úseku, vnímame ako potvrdenie snahy o odbornú akceleráciu procesov na vytvorenie transparentnej obchodnej politiky LESY SR, š.p., ktorá má byť kvalitným východiskom pre uzatváranie nových a spravodlivých zmlúv na odber dreva zo štátneho podniku.

„Optimizmom nás napĺňa fakt, že Ing. Karol Vinš úspešne pôsobil v prospech efektívneho fungovania lesníckeho a drevárskeho komplexu ako na Slovensku tak aj v Českej republike a aj keď nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky, jeho skúsenosti a zmysel pre transparentnosť a spravodlivosť nám dáva záruky, že LESY SR, š.p. prispejú k naplneniu zásady Programového vyhlásenia Vlády SR, aby sa slovenská strategická surovina spracúvala v slovenských spracovateľských kapacitách a nebola obchodovaná do zahraničia. A to aj za podmienok prírode blízkemu hospodáreniu v slovenských lesoch,“ povedal Ing. Milan Benco, predseda Drevárskej sekcie ZSD SR a viceprezident ZSD SR.

ZSD SR sa bude i naďalej usilovať o konštruktívnu spoluprácu s LESY SR, š.p., a bude pozorne sledovať vývoj v pestovaní a efektívnom spracovaní dreva na Slovensku.

Zdroj: TS ZSD SR

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina