technológie

Wood-Mizer oslavuje 30 rokov na európskom trhu

Wood-Mizer
Firma Wood-Mizer vyrobila už vyše 80.000 píl, ktoré dnes pracujú po celom svete. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Renomovaný výrobca drevospracujúcich zariadení oslavuje svoje 30. výročie predajnou akciou na pásové píly Wood-Mizer.

Wood-Mizer bol založený v Amerike koncom sedemdesiatych rokov, keď dvaja inžinieri – budúci zakladatelia firmy – začali práce na konštrukcii mobilnej píly. V tej dobe sa kmene spracovávali len na veľkých pílach, ale novo vytvorené kompaktné a mobilné píly Wood-Mizer ponúkli nový, alternatívny spôsob ako píliť drevo.

Ich konštrukcia priniesla rad výhod, ktoré spôsobili v piliarstve skokovú zmenu:

  • Mobilné píly Wood-Mizer možno odtiahnuť priamo na pracovné miesto a odstrániť tak náklady na dopravu kmeňov.
  • Úzky pílový pás dokáže odpíliť materiál s hrúbkou len 2 mm, takže sa z každého kmeňa vyrobí viacej dosiek a vyprodukuje sa menej odpadu.
  • Píly Wood-Mizer sú v porovnaní s tradičnými pílami vybavené motormi s nižším výkonom. To znamená nižšiu spotrebu energie, či v prípade spaľovacích motorov aj zníženie výfukových emisií.
  • Píly Wood-Mizer sú schopné píliť kmene s veľkými priemermi.
  • Azda najdôležitejšia zmena je, že relatívne malé píly Wood-Mizer vyrábajú dokonale hladké rezivo s presnými rozmermi, čo bolo predtým možné len na veľkých a nákladných piliarskych zariadeniach.

Táto nová technológia spôsobila v piliarstve zásadný pokrok. Urobila pílenie dreva prívetivejším k životnému prostrediu a dostupnejším pre podnikateľov a malé prevádzky od farmárov, cez majiteľov nehnuteľností a stolárskych dielní až po nábytkárske továrne.

Uplynulo len zopár rokov od založenia firmy v Amerike a Wood-Mizer sa stal jedným z priekopníkov, ktorí okamžite po páde komunistického režimu investovali do výstavby svojho výrobného centra v Poľsku. To bolo v lete roku 1990. Dnes je výrobný závod poľskej Wood-Mizer Industries vlajkovou loďou rozvoja, ktorý udáva tón celému priemyslu.

30YW-ME Tu sú niektoré pôsobivé údaje o tridsaťročnej ceste európskeho výrobného centra Wood-Mizer umiestneného v meste Kolo v strede Poľska.

  • Wood-Mizer disponuje najpokrokovejšími robotickými kovoobrábacími strojmi z Japonska a Nemecka a neustále investuje do najnovšej technológie a profesionálnych schopností svojich pracovníkov.
  • Výrobné haly, dielne, sklady a kancelárie Wood-Mizer s podlahovou plochou presahujúcou 15.000 m2 sa rozprestierajú na vyše deviatich hektároch.
  • Výroba pílových pásov Wood-Mizer, ktoré firma vyvinula špeciálne na pílenie dreva a ktoré sa stali referenčným etalónom kvality vo svojom odbore, je certifikovaná podľa normy ISO 9001: 2015. Sortiment rezných nástrojov pod značkou Wood-Mizer TOOLS zahŕňa vyše 2500 typov úzkych i širokých pílových pásov, hobľovacích nožov, pílových listov do rámových píl, pílových kotúčov a táto paleta sa neustále rozširuje.
  • V európskom výrobnom závode Wood-Mizer pracuje okolo 400 zamestnancov. Wood-Mizer poskytuje pokročilé školenia, refundačné programy vyššieho vzdelávania a investuje do zamestnancov aj ďalšími spôsobmi. Výroba sa nepretržite zlepšuje pomocou výrobných metód a princípov LEAN.
  • Konštrukčné oddelenie Wood-Mizer reprezentuje tím vysoko kvalifikovaných inžinierov pracujúcich v spolupráci so svojimi americkými kolegami a vyvíjajúcich jedinečné technologické riešenia pre efektívne pílenie. Obzvlášť priemyslová výrobná linka TITAN predstavuje špičkovú konštrukciu píly, ako aj prispôsobenie výroby špecifickým potrebám zákazníkov.
  • Poľský závod Wood-Mizer dodáva zariadenia a nástroje na štyri kontinenty – do Európy, Ameriky, Ázie a Afriky. V modernom svete sa kvalita technického zariadenia opiera o dostupný popredajný servis. Servisné strediská Wood-Mizer so skladmi náhradných dielov a skúsenými špecialistami nájdete v 110. krajinách sveta.

Drevo je jeden z najcennejších materiálov, ktorý umožňuje spoločnosti budovať lepší svet pre milióny ľudí. Wood-Mizer vyvíja a zavádza inovatívne riešenia, ich prostredníctvom môžu drevospracujúce podniky rásť a produkovať zisk. Tieto riešenia sú také efektívne, že umožňujú užívateľom maximálne využívať prírodné zdroje. Znamená to, že so zariadeniami Wood-Mizer je treba na spracovanie menej drevnej suroviny a v lesoch tak ostane rásť viac stromov.

„Dnes si ľudia viacej uvedomujú hrozby pre prírodu a viacerí sa zaujímajú o ochranu a zachovanie lesných zdrojov,” hovorí Robert Baginski, prezident Wood-Mizer Industries. „Väčšina z nás rozumie významu životného prostredia pre ľudstvo a jeho zachovanie v dobrom stave pre budúce generácie. Wood-Mizer je do tohto dôležitého procesu plne zapojený.”

Firma Wood-Mizer vyrobila už vyše 80.000 píl, ktoré dnes pracujú po celom svete. Aj vy sa môžete pripojiť k rodine Wood-Mizer. Na počesť svojho 30. výročia vyhlásil Wood-Mizer predajnú akciu na obľúbené pásové píly LT20 – 17.700 € + DPH. Ušetrite 4.185 € !!!

Pre viac informácií navštívte naše webové stránky.

Kontakty: …………………………………………………………………………………………………..

Wood-Mizer Danubia
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 35 7 740 316
fax: +421 35 7 740 326
e-mail: woodmizer@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
339 01 Klatovy – Luby 91
tel.: +420 376 312 220
fax: +420 376 319 011
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina