aktuality

DECODOM oznámil hromadné prepúšťanie väčšiny zamestnancov!

Expedičné a logistické centrum spoločnosti Decodom v Krušovciach
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Popredný slovenský výrobca nábytku DECODOM, spol. s r.o. Topoľčany oznámil príslušnému Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny so sídlom v Topoľčanoch hromadné prepúšťanie väčšiny zamestnancov. O prácu by malo prísť 903 zamestnancov z celkového počtu 1170. Dôvodom je pandémia koronavírusu a jej dopady na spoločnosť.

Od 16. marca bol DECODOM nútený na základe rozhodnutia vlády SR zatvoriť všetkých 17 svojich maloobchodných predajní na Slovensku. Od 16. do 22. marca bola prerušená aj výroba v závode v Topoľčanoch a celá firma mala celozávodnú dovolenku. Dôvodom prerušenia výroby bolo aj chýbajúce dostatočné množstvo ochranných pracovných prostriedkov pre zamestnancov.

Od 23. marca výroba pokračuje v obmedzenom režime vzhľadom na vysoký počet pracovníkov na PN a OČR.

Hlavným problémom pre spoločnosť DECODOM však je, že prišla o objednávky aj u svojich obchodných partnerov na Slovensku, v Českej republike, Rakúsku a Nemecku, ktorí taktiež museli pristúpiť k zatvoreniu predajní.

Dosiaľ vládou oznámené ekonomické opatrenia považujú predstavitelia firmy za nedostatočné, pretože pokrývajú iba zlomok osobných nákladov firmy.

 

Na obr.: Expedično-logistické centrum a Dom nábytku Decodom v Krušovciach pri Topoľčanoch

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina