aktuality

Nábytok (postele, matrace a doplnky) darovali pre 30 kontajnerových bytov

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V rámci regiónu CZ-HU-SK ponúkla IKEA okamžitú pomoc samosprávam miest, kde má obchodné domy. Pre Bratislavu (jediný obchodný dom na Slovensku) a výdajňu v Košiciach to predstavuje podiel 220.000 €.

Túto pomoc tvorí priame zapojenie pre prácu krízového tímu hlavného mesta formou krízového riešenia. Dohodli sa na zariaďovaní karanténneho mestečka pre ľudí bez domova. Znamená to, že dodali zariadenie situované do 30 kontajnerov mestečka. Pre 30 kontajnerových bytov, kde budú umiestnení ľudia bez domova a s príznakmi COVID-19 vytvoria preventívne prostredie so základným komfortom počas karantény.

Do kontajnerov dodali postele a potrebný jednoduchý nábytok. Montážnici, keďže je obchodný dom zatvorený, zmontovali celé zariadenie. Súčasťou postelí sú matrace, vankúše, paplóny, obliečky. Keď tu umiestnia prvých obyteľov, bude im IKEA cez oddelenie Food dodávať suché potraviny – škoricové koláčiky, sušienky, čokoládu. Pre spríjemnenie liečby im sprístupnia knihy z firemného SWAPu.

Ešte predtým, ako montážnici nastúpili na realizáciu pomoci na Zlaté Piesky, ušili pracovníci z oddelenia Textílií dostatok rúšok pre svoju potrebu a pre zásobu budúcich obyvateľov.
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina