aktuality

Program Technologie 4.0 nabízí dvojnásobnou dotaci

Ilustrační foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Plánujete přiblížit své podnikání tzv. průmyslu 4.0 a chcete automatizovat výrobu či jiné činnosti? Nejnovější výzva programu Technologie 4.0 nabízí dotaci ve výši až 40 mil. Kč na nákup strojů, hardware nebo software. Změnily se také termíny pro podání žádosti, příjem bude zahájen již 23. 9. a ukončen 16. 12. 2019. Nepropásněte aktuální výzvu a začněte s přípravou projektu už nyní.

Dotační program Technologie, který je součástí operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK) přináší peníze na podporu modernizace a automatizace výroby i zlepšení propojování výrobních a nevýrobních procesů ve firmách. Projekty musí být v souladu s vládní iniciací strategie průmyslu 4.0. Šanci uspět mají pouze projekty zaměřené na komplexní zvýšení automatizace ve firmách (tedy ne pouze nákup výrobních strojů, ale jejich propojení s informačními systémy, robotizace apod.).

Předpokladem pro získání dotace je realisticky a kvalitně promyšlený podnikatelský záměr, jehož hlavní principy jsou přeneseny do žádosti o dotaci. Pro získání dotace v programu Technologie musíte např.:
• realizovat projekt mimo území hl. m. Prahy (sídlo společnosti v Praze být může)
• mít uzavřená min. 2 účetní období
• prostřednictvím projektu výrazně modernizovat a automatizovat své výrobní i nevýrobní procesy
• pořízené vybavení (stroje, hardware, software) musí umožňovat vzájemnou datovou propojenost (např. propojení s informačními systémy firmy, sběr dat z výroby a ze skladů, upozornění na problémy ve výrobním procesu apod.)

Podrobné informace ZDE.

Ilustrační foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina