aktuality

LIGNA 2019 s bohatým doprovodným programem

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Nadcházející veletrh LIGNA, který se uskuteční od 27. do 31. 5. 2019 v Hannoveru, není jen místem pro objevování novinek a inovací nebo uzavírání obchodů. Veletrh vedle množství exponátů z celého světa představí také velké množství speciálních výstav a přehlídek pro všechny oblasti dřevozpracujícího průmyslu.

LIGNA.FORUM

Ve své premiéře se představí LIGNA.FORUM, které se bude nacházet v hale 11 a bude poskytovat podrobné pokrytí klíčových témat a aktuálních otázek souvisejících se sektorem sekundárního zpracování. Ty zahrnují „Zpracování plastů a kompozitů“, „Inteligentní povrchové úpravy“ a „Integrované zpracování dřeva – řešení na míru“, stejně jako přednášky a prezentace z vědy a výzkumu. LIGNA.FORUM bude také místem slavnostního udílení cen německého dřevo-stavebnictví.

Zpracování plastů a kompozitů

Téma „Zpracování plastů a kompozitů“ nebude omezeno jen na LIGNA.FORUM. V informačním pavilonu provozovaném Stuttgartským institutem pro obráběcí stroje (IfW) v hale 11 se návštěvníci budou moci seznámit s dřevozpracujícími stroji, které zpracovávají nejen dřevo, ale také plasty, plošné materiály, kompozitní materiály a izolace a stavební materiály. V pavilonu budou představeny např. ukázky obrábění přídavně vyráběných dílců.

Vědecký výzkum a vzdělávání

Vědecký výzkum a vzdělávání je dlouhodobě oblíbená výstava v hale 11, kde odborné školy, polytechnické obory, vysoké školy a univerzity předkládají své nejnovější poznatky o výzkumu a vývoji a poskytují informace o vzdělávacích a výukových programech. Je součástí Ligny již řadu let a je ideálním doplňkem prezentovaných strojů a technologií.

LIGNA.Campus

Doplněním vědeckého výzkumu a vzdělávání je LIGNA.Campus, který uvádí projekty a poznatky několika institucí vyššího vzdělávání zaměřených na výzkum. Jeden z projektů na výstavě, „proto-lab“ z Rosenheimské univerzity aplikovaných věd, již přitahuje velký zájem. Proto-laboratoř demonstruje proveditelnost inovativního systému opracování humanoidními stroji, který může uspokojit nejen vysokou produktovou variabilitu, ale také větší složitost produktu. Návštěvníci výstavy se seznámí s klíčovými technologiemi budoucnosti, včetně systémů kybernetické asistence, jako jsou spolupracující roboty, automatizované řízené vozy a chytré podpůrné technologie.

LIGNA výukové workshopy

Po loňském úspěšném debutu se vrací LIGNA tréninkové workshopy pro truhláře, tesaře a montážníky. LIGNA tréninkové workshopy jsou pro vystavovatele příležitost poskytnout uživatelům důkladnou a praktickou zkušenost s jejich výrobky. Motto události mluví za všechno: „Předvedení. Dělání. Zvládnutí“. Workshopy budou umístěny v pavilonu před halou 11. Kromě praktických kurzů akce představí také program přednášek o technických záležitostech týkajících se kvalifikovaných odborníků.

TischlerSchreiner Deutschland

Německá asociace truhlářů (Tischler Schreiner Deutschland) se vrátí v roce 2019 s pavilonem v hale 12. Součástí poradenského centra bude také výstava špičkových truhlářských děl Form & Function.

LIGNA komentované prohlídky

LIGNA je ideálním místem pro seznámení se s nejnovějšími trendy pro dřevozpracující průmysl – například formou účasti na některé z komentovaných prohlídek. Témata příštího roku zahrnují „Integrované dřevozpracující technologie – řešení na míru“ a novinky roku 2019 „Chytré povrchové technologie“ a „Pilařské technologie – inovace a trendy“.

Více informací na ligna.de.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina