aktuality

Zelená kvapka krvi za zdravý les

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Príďte podporiť podujatie, ktorého hlavným cieľom je obhájiť slušnú a poctivú prácu lesníkov. V sobotu 24. novembra 2018 od 10:00 na námestí vo Zvolene. Kto nepríde, nezažije!

Lesníci, vlastníci a priaznivci lesov z celého Slovenska spoločne s mestom Zvolen pozývajú širokú verejnosť na jedinečnú akciu, ktorej cieľom je informovať širokú verejnosť o témach, ktoré trápia slovenských lesníkov a sú často prekrúcané a štvavo proti nim medializované.  Ako informoval zástupca hlavného organizátora predseda Milan Dolňan, Slovenská lesnícka komora je neštátna, nepolitická a samosprávna inštitúcia zriadená zákonom, ktorá symbolicky zastrešuje všetky formy vlastníctva lesov a inštitúcií súvisiacich s obhospodarovaním lesov. „Týmto podujatím chceme priblížiť verejnosti opodstatnenosť obhospodarovania lesov založených na tradíciách a vzťahu so zúročením odbornosti a nových poznatkov v odbore. Zle sa nám počúvajú rýchle riešenia v obhospodarovaní storočných kultúr, akými je les, ale i neprimeraná kritika do našich radov. Aj touto formou stretnutia chceme deklarovať jednotu a opodstatnenosť našej komunity aj v novodobej spoločnosti.“

Program začne o 10:00 slávnostnými lesnicami v podaní trubačov stredných lesníckych škôl, Technickej univerzity vo Zvolene a zapálením nórskych ohňov pri tribúne. O zahriatie sa postarajú aj Horehronskí chlopi. Milovníci folklóru si prídu na svoje aj počas vždy jedinečného vystúpenia domáceho FS Poľana a o výbornú atmosféru sa postará i rockový spevák a muzikálový herec Marian Greksa s piesňami, ktoré sa ľuďom stále páčia.

Zelená kvapka krvi za zdravý les

Podujatie bude mať aj humanitárny charakter, spojené je s darovaním najvzácnejšej tekutiny na svete. Dobrovoľným darovaním krvi v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene možno už v najbližších hodinách pomôžete človeku, ktorý to bude súrne potrebovať.

Príďte sa nielen zabaviť, ale aj podporiť zelený les, jeho zachovanie, trvalo udržateľné hospodárenie v ňom, ako aj rozumnú ochranu prírody s rešpektovaním vlastníckych práv na základe historických skúseností a s aplikáciou nových vedeckých poznatkov. Jednoducho tak, ako darovanie krvi pomáha zachrániť to najcennejšie, čo máme –  ľudský život, tak i symbolicky vaša účasť pomôže zachrániť naše lesy.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina