školy

Do duálneho vzdelávania je zaradených takmer 58 percent žiakov

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Do nového školského roku vstúpili žiaci SOŠ drevárskej Topoľčany slávnostným stretnutím s ministerkou školstva, vedy, výskumu a športu SR JUDr. Mgr. Martinou Lubyovou, PhD. Uznanlivo sa vyjadrila na adresu školy, že docielili výrazný pokrok v zapojení sa do duálneho vzdelávania pre odvetvie spracovania dreva. Riaditeľ školy Ing. Miloš Bobula – pri prehliadke školských dielní – požiadal o podporu predloženého projektu rekonštrukcia dielní IROP.

SOŠ drevárska Topoľčany patrí medzi najlepšie stredné školy v Nitrianskom kraji. V aktuálnom školskom roku 2018/19 má 232 žiakov. Celkove v duálnom vzdelávaní má 38 žiakov zo 66 žiakov odborov zaradených do „duálu“, čo predstavuje 57,6 %. V systéme duálneho vzdelávania študujú v novom experimentálne overovanom študijnom odbore Technik drevárskych CNC zariadení – nábytkárska výroba, v maturitnom odbore Operátor drevárskej a nábytkárskej výroby a v učebnom odbore Stolár.

Škola má aj odborné vzdelávanie v študijných odboroch Tvorba nábytku a interiéru, Mechanik počítačových sietí, Logistika a v učebnom odbore Tesár.

V uplynulom školskom roku 2017/18 mala SOŠ drevárska Topoľčany 240 žiakov. V duálnom vzdelávaní získavalo vedomosti a zručnosti 33 žiakov z 59 žiakov v študijných a učebných odboroch, ktorí mali možnosť zapojiť sa do „duálu“.

Autor: Dr. Anton Mrník
Kontakt: tmsm.mrnik@gmail.com
Foto: archív školy

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina