výstavy

PRAGOLIGNA 2018 – novinky i historie

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Šestnáctý ročník mezinárodního veletrhu strojů, nástrojů, zařízení a materiálů pro dřevozpracující průmysl PRAGOLIGNA se uskuteční v termínu 11. – 13. října 2018 na Výstavišti v Praze Holešovicích.

Novinky vystavovatelů

Společnost EPIMEX, působící na trhu s dřevoobráběcími stroji již přes 25 let přiveze na veletrh vrtací centrum BHX 050 (svými rozměry se perfektně hodí také do menších provozů) a skvělou olepovačku 1120FC od firmy HOMAG; tyto hi-tech stroje doplní technologií od belgické značky ROBLAND.

Firma Jiří Mynař-strojírenská výroba, která se v tomto roce stala výhradním dodavatelem PUR-nástaveb od značky FE-MA-TECH v ČR i SR, představí návštěvníkům olepování ve špičkové kvalitě lepidly PUR – systém vhodný pro všechny typy olepovaček (IMA, HOMAG, BRANDT, OTT, FRAVOL, SCM apod.) výrazně snižuje provozní náklady na olepování a dále také šetří čas a práci při čištění nanášecích jednotek olepovaček.

Výše uvedená společnost bude na veletrhu prezentovat i formátovací pily FORMÁTKA na masiv i lamino – nové, robustní, perfektně zpracované, výkonné, za skvělé ceny a navíc s dlouhou životností bez jakýchkoliv provozních potíží.

Tradiční vystavovatel, firma FELDER GROUP CZ v Průmyslovém paláci předvede práci se strojem uplatňujícím ověřené a spolehlivé horizontální CNC obrábění na pouhých 5 m2; řešení vhodné pro malého truhláře i velkého producenta – progresivní a kompaktní obráběcí a vrtací centrum FORMAT4 creator 950, vítěz ceny IWF Challengers Award® Atlanta 2018 za inovativní technologie byl rovněž oceněný na výstavě DREMA Poznaň 2018.

V expozici firmy Sanap Kostelec s.r.o. si budou moci návštěvníci ověřit a vyzkoušet kvalitu profesionálního nářadí značky Mafell a pneumatického nářadí PREBENA, které bude předváděno v provozu.

CAD/CAM program CORPUS, vyvíjený firmou TRI D CORPUS (Chorvatsko) je určen pro tvorbu, prezentaci a podporu při výrobě nábytku; rychlý a jednoduše použitelný nástroj pro interiérový 3D design nábytku zkracuje čas potřebný pro návrh nábytku z několika dnů na minuty; je používán ve více než 5 000 firmách, od malých řemeslníků, stolařských dílen až po velké výrobce nábytku.

Ukázka historických truhlářských/tesařských strojů a nástrojů

Vzhledem ke skutečnosti, že letos uběhne 100 let od vzniku Československa, připravil organizátor veletrhu ve spolupráci s vystavovateli (Epimex spol. s r.o., FELDER GROUP CZ, ROJEK dřevoobráběcí stroje a.s. a Virtuální muzeum živých tradic truhlářského řemesla a nábytkářské výroby v Ledenicích od 19. století do současnosti) a Střední školou gastronomie a služeb v Nové Pace ukázku historických truhlářských/tesařských strojů a nástrojů.

Veletrh je otevřen denně od 9:00 hodin, první dva dny do 17:00 hodin a v sobotu do 16:00 hod.

Další aktuality a informace najdete na www.pragoligna.cz.

Seznam firem prezentujících se na veletrhu PRAGOLIGNA 2018 (stav k 21. 9. 2018)

ACword, spol. s r. o.
ADAMIK Company s. r. o.
BG Technik CS, a. s.
BRIKLIS, spol. s r. o.
CENTERSOFT s. r. o.
CORHA Jihlava s.r.o.
Dřevařský magazín
ELBH-CZ, s. r. o.
EPIMEX spol. s r. o.
EXCELLENT CD spol. s r.o.
FELDER Group CZ
HARSOLIYA EXIM PRIVATE
IGM Nástroje a stroje, s. r. o.
Ing. Častulík s.r.o.
Jaromír Horský RH+
K3 ULTRA – Ing. Karel Keprt
LEDENICE – Truhlářské muzeum
Ledenice – Truhlářské učiliště
MAFELL A. G.
Mynař Jiří – Strojírenská výroba
NAREX Bystřice s. r. o.
NEXNET
PANAS, spol. s r. o.
Petr Růžička
PETROJET TRADE s. r. o.
Pilana Market, s. r. o.
Připrav to – Bc. Zdeněk Dlauhý
Rojek prodej, spol. s r. o.
SANAP Kostelec, s. r. o.
SEMA CZ
SEPID NIMA INTERNATIONAL TRADING CO
STM, s. r. o.
Stolaři – Truhláři.cz
Svaz výrobců dřevozpracujících strojů a zařízení – SVDSZ
Šimek proficentrum, s. r. o.
Špinar – software, s. r. o.
TERRAPOLIS, s. r. o.
Tomáš Láska – Lisy Falach
VYDONA, s. r. o.
WORKBENCH

Čestnou vstupenku na veletrh PRAGOLIGNA 2018 najdete v Dřevařském magazínu 10/2018
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina